חיפוש מתקדם

ריגטוני קרבונרה של פיאצה רוסטיקו

מתכון לריגטוני קרבונרה של פיאצה רוסטיקו
צילום: דניאל לילה  

שילוב טעים ומעט מושחת של שמנת, גבינה וחלמון חי. במקור משתמשים בבייקון, כאן הוא הומר בחזה אווז מעושן. מכיוון שהחלמונים אינם עוברים בישול, הקפידו הקפדה יתרה על טריות והיגיינה.

מנה עם טעמים עזים ומובחנים זקוקה לבירה שתדע לעמוד מולה. כאן בחרנו בבירת חיטה גרמנית חזקה ולא מסוננת, עשירה בארומות ובעלת תו חמצמץ עדין לצד מרירות מאזנת.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים חזה אווז עד שהוא שחום ופריך. מוסיפים למחבת שמנת מתוקה, מתבלים במלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהשמנת מצטמצמת מעט.
  2. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים עד שהיא עטופה היטב ברוטב.
  3. מסדרים את הפסטה בצלחות הגשה. מפזרים מעל פרמזן ובמרכז כל מנה מניחים חלמון. הסועדים יערבבו את החלמון לתוך המנה עד שהוא ייטמע בפסטה.

בשנת 2005 נפתחה בקצה המערבי של שדרות רוטשילד רוסטיקו – טרטוריה איטלקית נדיבה ומזמינה, שהפכה להצלחה מידית. ב-2008 נפתח סניף במתחם בזל בצפון העיר וגם הוא הפך עד מהרה למרכז השכונה. האחות הצעירה, במתחם שרונה, נפתחה בשנת 2014. שלושת הסניפים ממשיכים להצליח בזכות שילוב מוכר ואהוב של פיצה, פסטה ונשמה איטלקית.