חיפוש מתקדם

ריזוטו אפוי של דלעת ופטריות פורצ’יני

מתכון לריזוטו אפוי של דלעת ופטריות פורצ’יני
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

יש כאן פטנט משולש: המים הרותחים שבהם הושרו הפטריות המיובשות משמשים כתחליף לציר. אין צורך בערבוב מייגע ליד הכיריים כמו בהכנת הריזוטו הקלאסי ובנוסף אפשר להתחיל עם בישול כל המרכיבים על הכיריים מראש, לכבות את האש ולהמשיך את האפייה בתנור ממש בסמוך להגשה.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. משרים פטריות מיובשות בליטר מים רותחים.
  3. מחממים סיר רחב ושטוח (שיכול להיכנס לתנור) על להבה בינונית. מוסיפים בצל, שום ותימין ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל והשום רכים.
  4. מוסיפים אורז, מלח ופלפל ומטגנים כדקה תוך כדי בחישה עד שהאורז חם ומצופה שמן. מוסיפים יין לבן ומבשלים כ-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהיין מצטמצם.
  5. מוסיפים את הפטריות עם מי ההשריה לאורז יחד עם דלעת, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור.
  6. אופים 30 דקות עד שהאורז בדרגת אל-דנטה (רך בחוץ ועדיין מעט נגיס במרכז הגרגיר). בתחתית הסיר ייוותרו נוזלים וזה בסדר — הם ייספגו באורז תוך כדי ערבוב.
  7. מוסיפים חמאה ופרמזן ומערבבים. משהים לדקה-שתיים כדי שהטעמים יתמזגו.

לגרסת פרווה: מוותרים על החמאה והפרמזן ומוסיפים 2 כפות שמן זית ארומטי לפני ההגשה.

7 באוגוסט 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *