חיפוש מתקדם

ריזוטו פתיתים אפונענע

מתכון לריזוטו פתיתים אפונענע
צילום: דן לב | סגנון: טליה גון-אסיף

גרסה ביתית זריזה למאכל שבדרך כלל דורש הרבה סבלנות. הולך מעולה עם דגים. כדי להעצים את הדמיון – משתמשים בפתיתים בצורת אורז.

חומרים

בהגשה:

אופן ההכנה

  1. טוחנים אפונה עם שמנת, עשבי תיבול ושום במעבד מזון למחית.
  2. מחממים סיר עם שמן, מוסיפים פתיתים ומטגנים כ-1/2 דקה תוך כדי ערבוב עד שהפתיתים עטופים בשמן.
  3. יוצקים לסיר יין לבן ומאדים את האלכוהול כדקה. יוצקים ציר ומתבלים במלח ופלפל. מכסים למחצה ומבשלים כ-2 דקות על להבה בינונית עד שהפתיתים מתחילים להתרכך.
  4. מוסיפים את מחית האפונה, מערבבים ומבשלים עוד 3-2 עד שהפתיתים מוכנים. מכבים את האש.
  5. מוסיפים חמאה ופרמזן, מתקנים תיבול ומערבבים עד הסמכה.
  6. מחלקים לקערות הגשה, מפזרים עשבי תיבול ומגישים חם.

גיוונים: ריזוטו מעושן

  • מתחילים בהזהבה של קוביות בשר מעושן (בייקון או חזה אווז) וממשיכים במתכון כרגיל. אפשר גם לפזר את קוביות הבשר לפני ההגשה.
  • מי שרוצה טעם מעושן אבל ללא בשר, יכול לערבב עם החמאה והפרמזן גם מוצרלה מעושנת.
7 באפריל 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *