חיפוש מתקדם

שבלולי פילו תרד וגבינה של עומר מילר

מתכון לשבלולי פילו תרד וגבינה של עומר מילר
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

את המאפה הבלקני הפופולרי אפשר להגיש כשבלול ענק, כרולדה או כשבלולים אישיים.

חומרים

למלית תרד וגבינה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את המלית: מחממים שמן זית במחבת ומטגנים עלי תרד 3 דקות עד שהם נובלים. מורידים מהאש ומקררים לחלוטין. סוחטים היטב ומערבבים עם הגבינות בקערה. מתבלים. היזהרו עם המלח, כי הגבינה מלוחה.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  3. מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בחמאה מומסת. מניחים עליו עלה נוסף, מברישים בחמאה ומניחים עוד עלה. מכינים באותה צורה עוד 3 מלבנים של בצק תלת שכבתי. במהלך העבודה מקפידים לכסות את העלים הנותרים במגבת לחה, כדי שלא יתייבשו.
  4. ממלאים, מעצבים ואופים: עורמים את מלית התרד והגבינות בשורה אחידה לאורך השליש התחתון בצד הרחב של הפילו ומגלגלים לרולדה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אם מכינים שבלולים אישיים: חוצים כל רולדה, מגלגלים לשבלולים ומסדרים בתבנית אפייה.
  6. אם מכינים שבלול ענק: מלפפים את אחת הרולדות סביב עצמה לשבלול ומעבירים לתבנית מרופדת. מצמידים לסופה רולדה נוספת וממשיכים ללפף. ממשיכים כך עם 2 הרולדות הנותרות.
  7. מברישים את הרולדות או השבלולים בביצה.
  8. את השבלול הענק אופים 50 דקות, הופכים לצד שני וממשיכים לאפות עוד 5 דקות. את השבלולים האישיים אופים 30-25 דקות ואת הרולדות 40 דקות. גם אותן כדאי להפוך ולאפות עוד כמה דקות מהצד השני.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק פילו של מעדנות.