חיפוש מתקדם

שוקי עוף בפתיתים בראס אל-חנות

מתכון לשוקי עוף בפתיתים בראס אל-חנות
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

המנה הילדותית מקבלת תפנית בזכות ראס אל-חנות – מלכת תערובות התיבול המרוקאיות. טיגון הבצל והשוקיים בהרבה שמן זית מוסיף למנה טעמים מתקתקים נפלאים, שמאפיינים גם הם את המטבח המרוקאי.

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר רחב ומשחימים את שוקי העוף. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוציאים מהסיר בעזרת כף מחוררת.
  2. מוסיפים לסיר בצלים, גזר, סלרי ושום ומטגנים 10 דקות עד שהבצלים שחומים. מוסיפים פתיתים, ראס אל-חנות ועלי דפנה ומטגנים 3 דקות.
  3. מחזירים לסיר את שוקי העוף, מערבבים בעדינות ויוצקים מים (או ציר עוף) לסיר עד כדי כיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסה 45 דקות.
  4. מוסיפים אפונה, מערבבים ומבשלים 10 דקות נוספות.
  5. מפזרים פטרוזיליה ומגישים.
13 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *