חיפוש מתקדם

שוקי עוף עם כרוב, פטריות וכמהין

מתכון לשוקי עוף עם כרוב, פטריות וכמהין
צילום: דן לב | סגנון והפקה: דלית רוסו

מתי ניסיתם לאחרונה לצלות כרוב? אין לכם מושג כמה מפתיע טעמו של כרוב צלוי בז’ו (מיץ) של העוף והפטריות. את משחת הכמהין, מרכיב קסם המעניק למנות טעם חגיגי במיוחד, אפשר להשיג בחנויות מתמחות כגון “לגעת באוכל”, “ספייסס” ועוד

חומרים

להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות.
  2. מתבלים את השוקיים במלח ופלפל, ומעסים במעט שומן אווז או שמן זית.
  3. מחממים סיר רחב עם שומן אווז או שמן זית, ומשחימים את השוקיים יפה כ-10 דקות. מוציאים ומניחים בתבנית או בקדרה.
  4. מוסיפים עוד מעט שומן אווז או שמן זית לסיר, ומטגנים פטריות משני הסוגים עם שום, מרווה וכרוב עד שמזהיבים יפה.
  5. מערבבים את המרק עם מחית הכמהין.
  6. מסדרים את תערובת הכרוב לצד ובין שוקי העוף שבתבנית. יוצקים מרק, מכסים ואופים 20 דקות. מורידים את הכיסוי וצולים עד שהשוקיים עשויות וזהובות.

גיוונים:

  • במקום שומן אווז אפשר להשתמש בשמן זית.
  • את מרק העוף אפשר להחליף במים.
20 במרץ 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *