חיפוש מתקדם

שיפודי עוף צלויים ברוטב יאקיטורי

מתכון לשיפודי עוף צלויים ברוטב יאקיטורי
צילום וסגנון: דניה ויינר

סטאי, צ’יקן טיקה או יאקיטורי.

רק אומרים את השמות הללו וכבר מריחים את נתחי הבשר הצלויים, המוגשים עם רוטב בוטנים, צ’אטני כוסברה או סויה מתובלת. בדוכן קטן בקצה הרחוב, בלב העיר או במסעדה מפוארת – במזרח הרחוק כמו במזרח התיכון – משפדים, צולים וזוללים בכל הזדמנות שיש, מ-12 בצהריים ועד אחר חצות. תכינו את הגריל!

חומרים

לרוטב יאקיטורי:

אופן ההכנה

  1. מכינים רוטב יאקיטורי: מבשלים את החומרים 45-30 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך.
  2. מצננים, מסננים מעצמות ושומרים בכלי רחב.
  3. מכינים את השיפודים: משפדים את חלקי העוף לפי קבוצות- חזה, ירכיים וחלקי פנים ומשבצים ביניהם עגבניות שרי ובצל ירוק.
  4. מחממים היטב גריל או מחבת צלייה, וכשהם ממש חמים, משמנים.
  5. טובלים את השיפודים ביאקיטורי, מניחים על הרשת וצולים 20 שניות. טובלים שוב ברוטב ומחזירים לצלייה נוספת. ממשיכים כך 5-3 דקות בסך הכל, עד שהנתחים עשויים. מגישים מיד.