חיפוש מתקדם

שיפודי עוף

מתכון לשיפודי עוף
צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
מתכון לשיפודי עוף
צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

10 ארוחות ערב נפלאות שמכינים ב-20 דקות: השפית סבינה ולדמן, אחת השפיות הכי עסוקות בארץ, מתקתקת מנות טעימות ואפילו בריאות ב-20 דקות או פחות. הנה המנה שלה לשיפודי עוף ברוטב בוטנים וסלט אבוקדו-מלון:

הרוטב הזה מזכיר את הסמבל מהמטבח האינדונזי, אבל השימוש בסריראצ’ה (רוטב פלפלים חריף) סוחב אותו לכיוון קארי תאילנדי. אני משתמשת בפילטים של עוף (החלקים הצרים והעדינים יותר של החזה), כך שאפילו לא צריך לחתוך אותם – פשוט משפדים בשלמותם ומבשלים יחד עם הרוטב במחבת.

חומרים

לרוטב בוטנים:
לסלט:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. צורבים את העוף: משפדים את הפילטים על שיפודי עץ קטנים (יקיטורי) - 2 נתחים לכל שיפוד. מברישים בשמן ומתבלים במלח ופלפל.
  2. מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה וצורבים את העוף 3 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים מהמחבת.
  3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים לקבלת רוטב דליל מאוד (אל דאגה - הוא יסמיך בבישול), יוצקים למחבת שבה נצלה העוף ומביאים לרתיחה. מחזירים את השיפודים לרוטב ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך ועוטף את נתחי העוף.
  4. מכינים את הסלט ומגישים: מערבבים את כל החומרים ומתקנים תיבול.
  5. מניחים את הסלט על צלחת הגשה ומעליו את שיפודי העוף. מפזרים בוטנים ומגישים לצד אורז ופלחי לימון.
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *