מתכון

שיפודי עוף ברוטב בוטנים

שיפודים עסיסיים שמגישים עם רוטב בסגון אסיאתי וסלט מרענן של אבוקדו ומלון

17,491 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2016
שיפודי עוף עם בוטנים של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע
שיפודי עוף עם בוטנים של סבינה ולדמן. צילום: גל בן זאב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לרוטב בוטנים:

לסלט:

להגשה:

אופן ההכנה

צורבים את העוף:

1

משפדים את הפילטים על שיפודי עץ קטנים (יקיטורי) - 2 נתחים לכל שיפוד. מברישים בשמן ומתבלים במלח ופלפל.

2

מחממים מחבת גדולה על להבה גבוהה וצורבים את העוף 3 דקות מכל צד להזהבה. מוציאים מהמחבת.

מכינים את הרוטב:

3

מערבבים את כל החומרים לקבלת רוטב דליל מאוד (אל דאגה - הוא יסמיך בבישול), יוצקים למחבת שבה נצלה העוף ומביאים לרתיחה. מחזירים את השיפודים לרוטב ומבשלים 5 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מסמיך ועוטף את נתחי העוף.

מכינים את הסלט ומגישים:

4

מערבבים את כל החומרים ומתקנים תיבול.

5

מניחים את הסלט על צלחת הגשה ומעליו את שיפודי העוף. מפזרים בוטנים ומגישים לצד אורז ופלחי לימון.