חיפוש מתקדם

שכבות מוס מסקרפונה וקארד לימון

מתכון לשכבות מוס מסקרפונה וקארד לימון
צילום: דניה ויינר | סגנון: דיאנה לינדר

חובבי הקינוחים החמצמצים תמיד יוצאים מקופחים בארוחות רבות משתתפים, שנוטות ללכת על מכנה משותף רחב יותר כמו שוקולד או פירות. הנה קינוח שכבות יפהפה שמורכב מקארד- קרם לימון אנגלי מסורתי שמקבל את סמיכותו הקטיפתית מחלמונים- ומוס מסקרפונה, שיכול להעביר צד גם את השוקוהוליקים המושבעים. אפשר להכין מראש ולשמור בקירור עד ההגשה.

חומרים

לקארד לימון:
למוס מקרפונה:

אופן ההכנה

  1. מכינים קארד לימון: טורפים קלות ביצים וחלמונים בקערה. מכינים קערה נוספת ועליה מסננת דקה.
  2. מחממים יחד מיץ לימון, סוכר וחמאה בסיר על להבה בינונית עד שהחמאה נמסה. מסירים מהכיריים ויוצקים את תכולת הסיר בזרם דק לתערובת הביצים תוך טריפה מתמדת. מעבירים את תכולת הקערה לסיר ומבשלים כ-3-5 דקות תוך כדי טריפה מתמדת עד לקבלת קרם סמיך, שמזכיר במרקמו פודינג. נזהרים שלא להביא את התערובת לרתיחה.
  3. מסירים מהכיריים ומעבירים דרך המסננת לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומצננים לטמפ' החדר. מעבירים למקרר עד ההרכבה.
  4. מכינים מוס מסקרפונה ומרכיבים את הקינוח: מערבבים את חומרי המוס לבלילה אחידה בקערת מיקסר בעזרת מרית. מחברים את המקצף ומקציפים במהירות גבוהה 3-5 דקות לקרם יציב.
  5. מעבירים את המוס והקארד לשקיות זילוף נפרדות ומזלפים לכוסות הגשה לפחות 4 שכבות מוס וקארד לסירוגין, ביחס של 2:1 לטובת המסקרפונה.
  6. מכסים ושומרים בקירור עד ההגשה. אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים.
16 במאי 2017
תגובות

תגובות (2)

  • אלה 9 ביוני 2017 12:29 השב

    היי, ניתן להמיר את המסקרפונה בגבינה לבנה?

    • דנה טל - על השולחן 11 ביוני 2017 11:11 השב

      היי אלה
      לא כל כך, משום שהמסקרפונה היא בעלת אחוז שומן גבוה לעומת הגבינה הלבנה

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *