חיפוש מתקדם

שלגון יוגורט קטיפתי

מתכון לשלגון יוגורט קטיפתי
צילום:‭ ‬דניאל‭ ‬לילה | סטיילינג:‭ ‬עמית‭ ‬פרבר

במתכון‭ ‬הזה‭ ‬יש‭ ‬שני‭ ‬פטנטים:‭ ‬משתמשים‭ ‬ביוגורט‭ ‬פירות‭ ‬מוכן‭ ‬ומשלבים‭ ‬בתערובת‭ ‬מחית‭ ‬בננות, שלא‭ ‬קופאת‭ ‬גם‭ ‬בפריזר‭ ‬ולכן‭ ‬מפיקה‭ ‬שלגונים‭ ‬במרקם‭ ‬מושלם. ‬אין‭ ‬צורך‭ ‬להוסיף‭ ‬סוכר‭ ‬ואפשר‭ ‬להסתפק‭ ‬בתוספת‭ ‬קטנה‭ ‬של‭ ‬סילאן‭ ‬טבעי, שמשביח‭ ‬את‭ ‬הטעם‭ ‬ואת‭ ‬המרקם. ‬אפשר‭ ‬לגוון‭ ‬בצבעים‭ ‬ובטעם‭ ‬ע”י‭ ‬שימוש‭ ‬ביוגורט‭ ‬בטעמי‭ ‬פירות‭ ‬שונים‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

חומרים

אופן ההכנה

  1. טוחנים בננות, יוגורט ודבש במעבד מזון (או בלנדר מוט) עד לקבלת מרקם נוזלי וחלק.
  2. יוצקים‭ ‬את‭ ‬הבלילה‭ ‬לתבניות‭ ‬ארטיקים‭ ‬או‭ ‬לכוסות‭ ‬קטנות‭ ‬חד‭-‬פעמיות‭ ‬ומניחים‭ ‬מקלות‭ ‬ארטיק‭ ‬במרכז (להשיג בחנויות יצירה).‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
  3. מקפיאים‭ ‬למשך‭ ‬הלילה‭ ‬ומחלצים‭ ‬מהתבניות‭ ‬או‭ ‬הכוסות‭ ‬לפני‭ ‬ההגשה.‬‬‬‬‬‬‬‬

מכינים‭ ‬פרפה‭ ‬יופלה: ‬מכפילים‭ ‬את‭ ‬הכמויות‭ ‬שבמתכון‭ ‬המקורי‭ ‬ויוצקים‭ ‬לתבנית‭ ‬אינגליש‭ ‬קייק‭ ‬מרופדת‭ ‬בניילון‭ ‬נצמד. ‬מקפיאים‭ ‬למשך‭ ‬הלילה, ‬מחלצים‭ ‬מהתבנית‭ ‬ופורסים‭ ‬לפרוסות‭ ‬דקות. ‬מגישים‭ ‬עם‭ ‬רוטב‭ ‬פירות‭ ‬יער או סירופ מייפל.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬