מתכון

שניצל צלעות טלה בציפוי פירורי לחם וקליפת לימון

לא צריך מנגל כדי להכין צלעות טלה - המתכון של איוו לשניצל צלעות טלה במחבת

3,432 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2016
שניצל צלעות טלה. צילום: דניאל לילה
שניצל צלעות טלה. צילום: דניאל לילה

אבי בן דויד, הלא הוא איוו, הקצב המיתולוגי של ירושלים, התמחה בהכנת כל סוגי הבשר כדי שיוכל להסביר ללקוחות מה בדיוק עושים עם צלעות טלה ואיך הכי נכון לצלות רוסט פיקנייה. ביקרנו אצלנו להשתלמות קרניבורית טעימה במיוחד ולמדנו איך להכין צלעות טלה במחבת:

אבי: “בדרך כלל צלעות טלה עולות אצלנו על מנגל, אבל חיפשתי משהו שאפשר להכין גם בתוך הבית. תיבלתי אותן בקליפת לימון מגוררת (כנראה חומר הגלם האהוב עלי אחרי בשר) וטיגנתי כך שיצאו לי מעין שניצלים אלגנטיים.” כדי לשמור על האלגנטיות חשוב לבקש מהקצב לנקות את הצלעות מהשומן ולחשוף את העצם.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

אופן ההכנה

1

מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה. מקמחים את הצלעות.

2

מערבבים פירורי לחם עם קליפת לימון מגוררת, מלח ופלפל בצלחת רחבה.

3

טובלים את הצלעות המקומחות בביצה ואז בתערובת פירורי הלחם ומטגנים על להבה גבוהה 3 דקות מכל צד עד שהציפוי מזהיב. מגישים חם.