חיפוש מתקדם

שניצל צלעות טלה בציפוי פירורי לחם וקליפת לימון מגוררת

מתכון לשניצל צלעות טלה בציפוי פירורי לחם וקליפת לימון מגוררת
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה
מתכון לשניצל צלעות טלה בציפוי פירורי לחם וקליפת לימון מגוררת
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה
מתכון לשניצל צלעות טלה בציפוי פירורי לחם וקליפת לימון מגוררת
מילים: יונית נפתלי קו-אל | צילום: דניאל לילה

אבי בן דויד, הלא הוא איוו, הקצב המיתולוגי של ירושלים, התמחה בהכנת כל סוגי הבשר כדי שיוכל להסביר ללקוחות מה בדיוק עושים עם צלעות טלה ואיך הכי נכון לצלות רוסט פיקנייה. ביקרנו אצלנו להשתלמות קרניבורית טעימה במיוחד ולמדנו איך להכין צלעות טלה במחבת:

אבי: “בדרך כלל צלעות טלה עולות אצלנו על מנגל, אבל חיפשתי משהו שאפשר להכין גם בתוך הבית. תיבלתי אותן בקליפת לימון מגוררת (כנראה חומר הגלם האהוב עלי אחרי בשר) וטיגנתי כך שיצאו לי מעין שניצלים אלגנטיים.” כדי לשמור על האלגנטיות חשוב לבקש מהקצב לנקות את הצלעות מהשומן ולחשוף את העצם.

חומרים

לטיגון:

אופן ההכנה

  1. מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה. מקמחים את הצלעות.
  2. מערבבים פירורי לחם עם קליפת לימון מגוררת, מלח ופלפל בצלחת רחבה.
  3. טובלים את הצלעות המקומחות בביצה ואז בתערובת פירורי הלחם ומטגנים על להבה גבוהה 3 דקות מכל צד עד שהציפוי מזהיב. מגישים חם.