חיפוש מתקדם

שקשוקה אפונה ובצל ירוק

מתכון לשקשוקה אפונה ובצל ירוק
צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

גם אם המקרר ריק, תמיד אפשר להכין שקשוקה. היא כבר מזמן יצאה מגבולות הגזרה הצפון אפריקאית, והיום אפשרויות השקשוק אינסופיות!

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית. מוסיפים שמן, בצל ירוק וכמון ומאדים דקה-שתיים, עד שהבצל מתרכך.
  2. מוסיפים אפונה, עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. ממליחים, מפלפלים ומבשלים ללא כיסוי כ-5 דקות, עד שהאפונה מתרככת.
  3. יוצרים 6 גומות קטנות ברוטב ושוברים לתוכן ביצים אחת-אחת.
  4. מכסים ומבשלים 5-3 דקות, תלוי במידת העשייה הרצויה.