חיפוש מתקדם

שקשוקה של עגבניות שרי עם בזיליקום

מתכון לשקשוקה של עגבניות שרי עם בזיליקום
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

עם כל הכבוד לדוקטור מיפו, שיר הלפרן למדה את רזי השקשוקה בבית. בימי שבת המחבתות עבדו שעות נוספות, והלחם נבצע בתאוות הניגוב, הכי קרובה לשקשוקה המקורית עם העגבניות, אבל בכל זאת עם טוויסט מעודן, שנותן השילוב בין עגבניות שרי, צ’ילי ובזיליקום.

האהוב האמריקאי שלי לשעבר לא הבין למה אני קוצצת בצל לבראנץ’ של שבת. אמריקאים, אתם יודעים, אוהבים מתוק על הבוקר. “אני עושה שקשוקה,” בישרתי במבטא מעוגל. ההגייה היתה קשה לבחור, ומהר מאוד הפך המאכל לאהוב עליו וזכה לשם חיבה “שיר-שוקה”. כשחברה ישראלית ביקרה אותנו, היא אישרה שאכן מדובר בגרסה אישית מאוד למאכל המוכר, ובפעם הבאה שהוא בארץ, לחשה לו, כדאי שיקפוץ לדוקטור ביפו, כדי להבין במה מדובר.

אז המקור עבורי הוא למעשה אמא-שוקה שלי, שבשבתות היתה מכינה מחבתות מפוארות, שמנגבים מהן עם לחם טוב את הצהוב הצהוב הזה. מתחילים במגוון ירקות שמתבשלים באיטיות בתיבול עדין; ביצים נפתחות מעל ומתבשלות עד למידה הרצויה. המשחק הוא בצבעים ובטעמים: עגבניות שרי, שום, קישואים, תרד טרי, תפוחי אדמה, בייקון ושלל גבינות – הכל הולך. שווה להזמין חברים ולפתוח שולחן – הצלחות במקרה הזה הן לקישוט בלבד. ומידת ההכנה של הביצה… זוהי כבר סוגייה קשה. אני, כפי שתראו בתמונות, אוהבת את הצהוב שלי רוטט, אבל הבחירה אישית ותלויה במי שאתם מכינים עבורו את השקשוקה. וכדאי שזה יהיה מישהו שאתם אוהבים.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מטגנים עגבניות שרי, צ’ילי, שום ובזיליקום במחבת עם מעט שמן זית על חום בינוני-גבוה כ-10-7 דקות, עד שהעגבניות מגירות מיצים ונוצר רוטב סמיך (אפשר לחצות את העגבניות לזירוז התהליך). טועמים ומתבלים.
  2. יוצרים גומות קטנות ברוטב ושוברים בעדינות ביצים אל תוך גומחות הרוטב המבעבע. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה (אפשר לכסות להפקת עין הפוכה).
  3. מפזרים גבינת עיזים מעל, מעט בזיליקום טרי לקישוט ומגישים עם לחם טרי.
23 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *