חיפוש מתקדם

שקשוקה תרד

מתכון לשקשוקה תרד
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

מנה עם שורשים פרסיים שכיכבה על שולחננו בימי שבת. תרד וביצים הם שילוב קלאסי – בתוספת כרישה ופטה מתקבלת חגיגה של ממש. בחורף מוסיפים שמנת לתרד, לקבלת מאכל כבד ועשיר יותר.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מטגנים כרישה במעט חמאה על חום בינוני עד להתרככות, ללא הזהבה. מוסיפים שום ותרד ומטגנים כ-5 דקות עד להתרככות. מתבלים (בעדינות, הפטה שתתווסף תמליח את המנה).
  2. יוצרים גומות קטנות ושוברים בעדינות את הביצים אל תוך המחבת. מבשלים את הביצים עד המידה הרצויה.
  3. מפזרים גבינת פטה מעל ומגישים מיד.
תגובות

תגובות (2)

  • קרן 11 באוקטובר 2017 13:48 השב

    האם יתאים להוסיף שמנת?

    • noa.ochayon 12 באוקטובר 2017 7:52 השב

      היי קרן, שמנת אכן יכולה להתאים, אבל קחי בחשבון שהיא תכביד את המנה, אז בעדינות. בהצלחה!

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *