חיפוש מתקדם

שרימפס בגורגונזולה עם שמנת ואספרגוס

מתכון לשרימפס בגורגונזולה עם שמנת ואספרגוס
צילום: דניאל לילה

רוטב גורגונזולה דומיננטי עוטף את השרימפס העדינים. האספרגוס כאן הוא בבחינת הפוגה קראנצ’ית בין ביס לביס. אפשר להוסיף גם אפונת שלג או כל ירק ירוק ופריך שמצאתם אצל הירקן.

 

למרות התפיסה הרווחת גבינות ובירה הן שילוב נהדר לא פחות מהשילוב הנדוש של גבינות ויין. כאן מדובר בגבינה חריפה במיוחד ולכן נדרשת בירה בעלת גוף מלא. ויינשטפן וירטוס היא מועמדת ראויה למשימה – היא מכילה אחוזי אלכוהול מעט יותר גבוהים וטעם עוצמתי, כך שהיא עומדת בצורה איתנה אל מול המנה הזו.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מחממים מחבת עם מעט שמן ומקפיצים אספרגוס על להבה גבוהה 2 דקות עד שהם מעט מתרככים. מעבירים לצלחת
  2. מוסיפים לאותה מחבת כף שמן וצורבים שרימפס 3-2 דקות עד לקבלת סימני צריבה. מעבירים לצלחת.
  3. יוצקים שמנת למחבת החמה, מוסיפים גורגונזולה ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות על להבה בינונית עד שהרוטב מעט מסמיך. מוסיפים את השרימפס והאספרגוס, מערבבים ומגישים.

על חופי עכו העתיקה, במבנה עתיק מהתקופה העותמאנית, שוכנת מסעדת “אורי בורי”. היא נפתחה לפני למעלה מ-21 שנה והפכה למוסד של ממש בתוך זמן קצר. רבים עולים עד עכו רק כדי לטעום ממנות הדגים ופירות הים של האיש עם הזקן הלבן – השף אורי (בורי) ירמיאס. המנות משתנות בהתאם לעונה ומצב הדגה בים התיכון, עם דגש על טעמים פשוטים ומדויקים שנותנים במה לחומרי הגלם האיכותיים.

28 בפברואר 2017
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *