חיפוש מתקדם

שרימפס ופטריות בטמפורת בירת הוגארדן

מתכון לשרימפס ופטריות בטמפורת בירת הוגארדן
הפקה: בירת הוגארדן

שרימפס ופטריות פריכות מטוגנים בבלילת טמפורה יפנית בשילוב עם בירה הוגארדן. לצידם – קרם צ’ילי. לשמירה על מכסימום פריכות, חשוב שכל החומרים יהיו קרים מאוד. בירה הוגארדן תהווה ליווי מושלם לטמפורה החמה והפיקנטית.

חומרים

לבלילת טמפורה:
לטיגון עמוק:
לאיולי:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מכינים את האיולי: מעבדים את כל החומרים במעבד מזון לממרח במרקם מיונז דליל. שומרים בטמפ' החדר.
  2. מכינים את הבלילה: מערבבים את החומרים לבלילה אחידה ושומרים בקירור.
  3. מטגנים: מחממים סיר או ווק עם שמן לטיגון עמוק-עמוק לחום בינוני גבוה. טובלים את השרימפס והפטריות בבלילה הקרה ומטגנים בזריזות רק עד שהציפוי מקבל גוון זהוב. מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג לספיגת השמן.
  4. מגישים: מקשטים בעלי בייבי ומגישים מייד לצד האיולי.

100 מילים על Hoegaarden
מקורה בכפר פלמי בבלגיה, שבו מבשלים בירה כבר יותר מ-600 שנה. זוהי בירת חיטה ייחודית, המבושלת לפי מתכון עתיק של נזירים ומבוססת על מרכיבים מקומיים: מאלט, שמרי בירה מקומיים, כשות ותבלינים. הוגארדן היא בירה טבעית ולא מסוננת, מתובלת בקליפות תפוז וגרגרי כוסברה, ולה מראה ייחודי – דמוי ענן צהוב-לבנבן עם ראש דחוס לבן. טעמה מרענן, חמוץ-מתוק, מעט מתובל. היא הולכת נפלא עם מאכלים מתובלים, במיוחד אלה המגיעים מהמטבח האסיאתי. בשל טעמה הייחודי הוגארדן מצוינת גם לבישול. בכל מתכון המשלב יין לבן נסו להחליפו בבירה הוגארדן.

איזה משקה הכי מתאים ללוות אוכל אסיאתי?
ככל שהנודלס והסושי משתלטים על חיינו, כך השאלה רלבנטית יותר. והתשובה הגורפת: בירה! הנה 3 סיבות:
1. בגלל הטעם הטעמים הבולטים ברוב המאכלים האסיאתיים הם חמוץ-מתוק-חריף. המרירות המעודנת של הבירה לצד מתיקות קלילה לא מתחרות בטעמים הללו, אלא מחמיאות בלי להשתלט. בקיצור: זוגיות מושלמת.
2. בגלל האלכוהול הנמוך שאינו מכביד על החך ומאפשר לשתות לרוויה, וזה מה שנחוץ כשאוכלים אוכל חריף ומתובל.
3. בגלל הבעבוע שמרענן את החך ומרגיע את החריפות.

שידוכים: הבירות הקלילות יותר מתאימות יותר למאכלים האסיאתיים. הלאגרים עדיני הטעם ילכו מצוין עם האוכל היפני וכמובן – סושי. בירות בסגנון אייל, שהן יותר עשירות, יעשו עבודה מצוינת עם מאכלים מתובלים וחריפים מהמטבח התאילנדי והאינדונזי, ואילו בירות חיטה לבנות יעשו עבודה מצוינת עם מגוון מאכלים ומטבחים.

31 בינואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *