חיפוש מתקדם

תאי לוטי

מתכון לתאי לוטי
צילום: רונן מנגן | סגנון: רותם ניר

שם המנה הוא בכלל תאי רוטי, ורק השיבוש המלוכסן והחינני של החלפת ה”R” ב-“L” קנה לו אחיזה בכל העולם או לפחות בלשונם של התיירים. כל מי שהסתובב ברחובות בנקוק, צ’אנג מאי או צ’אנג ראי מצא נחמה בפנקייק מגיר עסיס טרופי סמיך.

חומרים

לטיגון:
למלית:

אופן ההכנה

  1. מכינים את הבצק: מניחים את הקמח בקערה, יוצרים בו גומה ויוצקים לתוכה ביצה, מים, חמאה ומלח. לשים ומוסיפים קמח, אם דביק מדי. מחלקים לכדורים, משמנים, עוטפים בניילון ושוכחים לשעתיים.
  2. מרדדים כל כדור לעלה דק על משטח משומן.
  3. מחממים מחבת עם חמאה, ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה יפה.
  4. ממלאים ומגישים: מניחים את הקרפ על משטח עבודה, מזלפים חלב מרוכז, מפזרים פירות ושבבי קוקוס ומקפלים כמו מעטפה ע”פ המסורת האסיאתית, או כמו לאפה ע”פ המסורת שלנו.

יפנית בחיפה
בירת הצפון, שאינה מפונקת במסעדות משובחות, זכתה ב”טטאמי” היפנית המצוינת ובשף אורן גולדווסר, שמאחוריו שלוש שנות לימודים בבית ספר גבוה לבישול בטוקיו. ניסיון ומוניטין בארץ הוא צבר ב”יועזר בר יין” ביפו וב”שלו ביער” בטבעון. בימים אלה הוא סוגר שלוש שנים ב”טטאמי”, שפותחת סניף נוסף בקריות.
טטאמי [חורב 10, טל’ 04-8254787]

תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *