חיפוש מתקדם

תבשיל בשר ראש עם חומוס ומנגולד

מתכון לתבשיל בשר ראש עם חומוס ומנגולד
צילום: דניה ויינר | סגנון: רותם ניר

מתכון באדיבות ימית בן הרוש, נצר למשפחת בשלנים וקונדיטורים אלג’יראית. המנה משלבת אלמנטים משתי ברכות – בשר ראש ועלי סלק – לתבשיל עשיר ונימוח במיוחד.

חומרים

אופן ההכנה

  1. מבשלים בשר וחומוס בסיר מכוסה במים כשעתיים עד ריכוך. במהלך הבישול מקפים (מסירים בכף מחוררת) את הקצף שנוצר על פני התבשיל. מסננים.
  2. בסיר נפרד מרתיחים מים, ממליחים מעט ומבשלים את המנגולד כ-10 דקות עד ריכוך. מסננים.
  3. מחממים שמן בסיר. מוסיפים שום ותבלינים ומטגנים שניות אחדות.
  4. מוסיפים את הבשר עם החומוס. יוצקים כ-1/2 כוס מים, מכסים, מביאים לרתיחה קלה ומבשלים על להבה נמוכה כ-45 דקות, למיזוג הטעמים.
  5. מגישים על מצע קוסקוס.

הכנה מראש: אפשר להכין יומיים מראש, לשמור מכוסה במקרר ולחמם בעדינות על הכיריים.

קיבוץ גלויות: בהשאלה מטכניקת הבישול הצרפתית, בשלב טיגון השום מוסיפים את שלישיית ירקות השורש המפורסמת – בצל, גזר וסלרי – להעשרת טעמה של הקדרה.