חיפוש מתקדם

תבשיל דלורית, עגבניות, מנגולד וחלב קוקוס

מתכון לתבשיל דלורית, עגבניות, מנגולד וחלב קוקוס
צילום: דניאל לילה | סגנון: טליה גון אסיף

תבשיל בעל ניחוחות אסיאתיים וטעם חמוץ-מתוק. חשוב להשתמש בעגבניות שרי תמר, כיוון שהן יותר מתוקות מעגבניות רגילות.

חומרים

אופן ההכנה

  1. קולים זרעי חרדל וזרעי שומר במחבת יבשה, עד שעולה ניחוח. מעבירים למכתש ועלי וכותשים לאבקה.
  2. מחממים סיר עם שמן ומאדים בצל על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב כ-10 דקות, עד שהבצל הופך שקוף ורך. מוסיפים שום, צ’ילי, עלי קפיר ליים ואת התבלינים הטחונים, מערבבים ומאדים עוד כ-3 דקות.
  3. מוסיפים דלוריות, סוכר, רוטב דגים ומיץ לימון, מכסים ומבשלים 10 דקות. מתקנים תיבול. מוסיפים עגבניות ומבשלים 20 דקות.
  4. מוסיפים מנגולד וחלב קוקוס, מביאים לרתיחה, מוודאים שהדלורית רכה ומסירים מהאש.
15 בדצמבר 2015
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *