חיפוש מתקדם

תבשיל עופות, דלעת ופתיתים

מתכון לתבשיל עופות, דלעת ופתיתים
צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

“גם אנחנו, כמו כולם, אוכלים פחות בשר ממה שאכלנו בעבר; אבל אם כבר אוכלים – משקיעים בנתחים משובחים באמת ותופרים סביבם את כל הארוחה”

הסוד הוא לא להתפתות להוסיף יותר מדי מים לתבשיל, אלא לאפשר לדלעת ולעופות להגיר נוזלים סמיכים וטעימים שנספגים בפתיתים. בהגשה מוסיפים מעין גרמולטה (רוטב איטלקי המבוסס על פטרוזיליה), שמוסיפה רעננות ותורמת גם למראה.

חומרים

לטיגון:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים סיר שטוח עם מעט שמן זית לטיגון. מוסיפים את נתחי העוף, משחימים כ-10 דקות מכל צד ומוציאים מהסיר.
  2. מוסיפים לסיר פלחי דלעת ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מוציאים מהסיר.
  3. מוסיפים לסיר בצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מחזירים את הדלעת ומוסיפים פתיתים, שום, כורכום, מקלות קינמון, מלח ופלפל. מטגנים תוך כדי ערבוב זהיר כדי לא לשבור את קוביות הדלעת.
  4. יוצקים מים רותחים לכיסוי הפתיתים, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. טועמים את הנוזל ומוודאים שהוא מתובל. מטביעים את נתחי העוף בערימת הפתיתים, מכסים ומבשלים 25 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור עוד 15 דקות לפני שמגישים.
  5. להגשה: מערבבים פטרוזיליה עם שמן זית ומניחים על נתחי העוף.
24 בפברואר 2016
תגובות

הוסף תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *