מתכון

תבשיל עוף, דלעת ופתיתים

תבשיל קל להכנה, בריא ומנחם הודות לפתיתים האהובים

11,919 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
תבשיל עופות, דלעת ופתיתים. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן
תבשיל עופות, דלעת ופתיתים. צילום: שרית גופן | סגנון: אינה גוטמן

הסוד הוא לא להתפתות להוסיף יותר מדי מים לתבשיל, אלא לאפשר לדלעת ולעופות להגיר נוזלים סמיכים וטעימים שנספגים בפתיתים. בהגשה מוסיפים מעין גרמולטה (רוטב איטלקי המבוסס על פטרוזיליה), שמוסיפה רעננות ותורמת גם למראה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטיגון:

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים סיר שטוח עם מעט שמן זית לטיגון. מוסיפים את נתחי העוף, משחימים כ-10 דקות מכל צד ומוציאים מהסיר.

2

מוסיפים לסיר פלחי דלעת ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מוציאים מהסיר.

3

מוסיפים לסיר בצל ומטגנים 5 דקות עד הזהבה. מחזירים את הדלעת ומוסיפים פתיתים, שום, כורכום, מקלות קינמון, מלח ופלפל. מטגנים תוך כדי ערבוב זהיר כדי לא לשבור את קוביות הדלעת.

4

יוצקים מים רותחים לכיסוי הפתיתים, מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים. טועמים את הנוזל ומוודאים שהוא מתובל. מטביעים את נתחי העוף בערימת הפתיתים, מכסים ומבשלים 25 דקות על להבה נמוכה. מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור עוד 15 דקות לפני שמגישים.

להגשה:

5

מערבבים פטרוזיליה עם שמן זית ומניחים על נתחי העוף.