חיפוש מתקדם

תפוחי אדמה קטנטנים בשמנת רוזמרין עם ביצה עלומה

מתכון לתפוחי אדמה קטנטנים בשמנת רוזמרין עם ביצה עלומה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
מתכון לתפוחי אדמה קטנטנים בשמנת רוזמרין עם ביצה עלומה
צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

יש משהו מענג במיוחד בבראנץ’ – חברים ובני משפחה שבאמת אוהבים, אוכל נהנתני ולוקיישן לא מחייב: מרפסת, גינה או אפילו חוף ים. תומר ניב ממסעדת “המטבח של רמה”, שהעלתה את הבראנץ’ בחיק הטבע לדרגת אמנות, מציע דרך נעימה במיוחד לפתוח את השבת: “כשעשיתי סטאז’ ב’נומה’ למדתי שבמקום לבשל ירקות שורש במים (שלא תורמים דבר לירק אלא רק שואבים ממנו טעם), עדיף לבשל בשמנת וחמאה במשך כמה שעות. הן מעצימות את הטעמים ואת המתיקות של ירקות השורש. זה תקף שבעתיים לגבי תפוחי אדמה, שלהם טעם חמאתי מלכתחילה. התוצאה מזכירה קצת חמין (אבל חמין של גויים). ואם כבר חמין, אז אי אפשר בלי ביצה, שכאן מגיעה בצורה עלומה.”

חומרים

לביצים עלומות:

אופן ההכנה

  1. מכינים את התפודים: שמים תפוחי אדמה בסיר צר. מוסיפים שמנת מתוקה, חלב ורוזמרין ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים. תפוחי האדמה צריכים להיות מכוסים בנוזלים לאורך כל הבישול, ולכן אם יש צורך מוסיפים חלב.
  2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מוציאים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומעבירים לתבנית. מפזרים עליהם מלח גס.
  4. צולים 10 דקות עד שהתפודים מקבלים מעטה זהוב יפה.
  5. מרפדים צלחת הגשה מרכזית בעלי פטרוזיליה ומפזרים סומאק. מסדרים את תפוחי האדמה על הצלחת.
  6. מכינים ביצים עלומות ומגישים: מביאים מים לרתיחה בסיר בינוני ומוסיפים חומץ ומלח.
  7. שוברים ביצים לכוסות קטנות (עדיף כוסות אספרסו אם יש). יוצרים מערבולת במים הרותחים בעזרת כף ויוצקים בעדינות את הביצים לתוך המים. מבשלים 2 דקות בדיוק ומוציאים בעזרת כף מחוררת.
  8. מניחים את הביצים העלומות על תפוחי האדמה ומגישים.