חיפוש מתקדם

תפוח אדמה פצוע עם איולי יוגורט וצלפים

מתכון לתפוח אדמה פצוע עם איולי יוגורט וצלפים
צילום: דניאל לילה

גולן ישראלי, השף של מלון “הרודס תל אביב” משחק עם רכיבי ארוחת הבוקר המסורתית ומציע דרך ססגונית וטעימה לפתוח את היום. הצ’יפס הכי טעימים שיצא לכם לפגוש: קודם צולים את תפוחי האדמה על מלח גס, כך שהם מקבלים ניחוחות מעושנים וטעם חרוך עמוק, ולאחר מכן מטגנים אותם בשמן עמוק לפריכות מקסימלית. מגישים עם איולי יוגורט חמצמץ ומרענן.

חומרים

לטיגון עמוק:
לאיולי:
להגשה:

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית אפייה במלח גס.
  2. מניחים את תפוחי האדמה על המלח הגס ואופים 40 דקות (לננסיים) ועד שעה (לתפוחי האדמה בגודל בינוני). מצננים.
  3. מכינים את האיולי: טוחנים את החומרים במעבד מזון למרקם חלק.
  4. להגשה: מועכים/שוברים את תפוחי האדמה. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק ומטגנים את תפוחי האדמה להזהבה. מוציאים לצלחת עם נייר סופג.
  5. ‏מעבירים את תפוחי האדמה המטוגנים לקערת הגשה, יוצקים מעל את האיולי ומפזרים מעל עירית קצוצה. מגישים מייד.

גיוון: אם לא משיגים תפוחי אדמה קטנטנים אפשר להשתמש ב-10 בינוניים