מתכון

אבטיח כבוש

המעבר מאכזבה עמוקה לניצחון קורה כאן במהירות שיא: בזכות קצת תושייה רומנית הופך אבטיח אנמי לנשנוש מרענן

19,923 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2017
אבטיח כבוש. צילום: עודד מרום | סגנון אוריה גבע
אבטיח כבוש. צילום: עודד מרום | סגנון אוריה גבע

נשנוש  בעל מתיקות עדינה, שהולך מצוין עם נתחי בשר קרים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתמיסת הכבישה:

אופן ההכנה

1

מחטאים את הצנצנת ע”י שטיפתה במים רותחים.

2

מסדרים בצנצנת פרוסות אבטיח, שום, שמיר, סלרי ופלפלים חריפים בצורה דחוסה עד סופה.

3

מרתיחים את חומרי הכבישה בסיר גדול, מכבים את האש ומניחים לנוזל לנוח 3 דקות בלבד. יוצקים על האבטיח וסוגרים את הצנצנת עם המכסה.

4

מניחים במקום מואר (אפשר ליד חלון) למשך 10 ימים.

5

בעת ההגשה שולפים את האבטיח מהצנצנת רק באמצעות מלקחיים נקיות. שימוש בידיים חשופות יגרום להתפתחות בקטריות ולקלקול. לאחר הפתיחה שומרים במקרר עד חודש.