נשנוש בעל מתיקות עדינה, שהולך מצוין עם נתחי בשר קרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לתמיסת הכבישה:
אופן ההכנה
1
מחטאים את הצנצנת ע”י שטיפתה במים רותחים.
2
מסדרים בצנצנת פרוסות אבטיח, שום, שמיר, סלרי ופלפלים חריפים בצורה דחוסה עד סופה.
3
מרתיחים את חומרי הכבישה בסיר גדול, מכבים את האש ומניחים לנוזל לנוח 3 דקות בלבד. יוצקים על האבטיח וסוגרים את הצנצנת עם המכסה.
4
מניחים במקום מואר (אפשר ליד חלון) למשך 10 ימים.
5
בעת ההגשה שולפים את האבטיח מהצנצנת רק באמצעות מלקחיים נקיות. שימוש בידיים חשופות יגרום להתפתחות בקטריות ולקלקול. לאחר הפתיחה שומרים במקרר עד חודש.