גיוונים:
- מתבלים את עמילן הטפיוקה בכף זרעי שומשום או כפית שבבי צ'ילי.
- מוסיפים לרוטב כפית ג'ינג'ר מגורר.
- מוסיפים לרוטב 8 פטריות שמפיניון פרוסות.
- מקשטים את המנה גם בשבבי בוניטו.
- אם אין עמילן טפיוקה אפשר להשתמש בעמילן תירס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לטיגון:
לרוטב:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מניחים את גוש הטופו בין שני משטחי חיתוך. על העליון שמים משקולת כלשהי משהים חצי שעה לניקוז נוזלים מיותרים. מנגבים ומייבשים היטב.
2
חותכים את הטופו לקוביות בגודל אחיד (8 גדולות או 16 קטנות).
מכינים את הרוטב
3
מחממים דאשי עם מירין, סויה ושיטאקי עד לרתיחה. שומרים חם עד להגשה.
מטגנים ומגישים
4
מחממים שמן לטיגון עמוק. מצפים את הטופו בעמילן טפיוקה ומנערים היטב את העודפים. מטגנים את הקוביות ב3-2 מחזורים (תלוי בגודל הסיר), עד שהן מזהיבות יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
5
מניחים את קוביות הטופו בקעריות הגשה, יוצקים עליהן רוטב ומקשטים בבצל ירוק.