מתכון

אוזני המן מבצק יוגורט כבשים במילוי ריקוטה

יוגורט כבשים הוא סמיך, מתקתק ולא מוסיף חמיצות. לכן הוא מתאים לבצק של האוזן המתוקה

5,379 בשלנים התעניינו במתכון זה
פברואר 2016
אוזני המן מבצק יוגורט כבשים במילוי ריקוטה. צילום: דניאל לילה
אוזני המן מבצק יוגורט כבשים במילוי ריקוטה. צילום: דניאל לילה

נסו להשיג ריקוטה של מחלבות בוטיק (אני הכי אוהב את זו של "חלב עם הרוח").

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

להברשה:

להגשה:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים ליצירת בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות. הבצק יתפח מעט ויתייצב.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את חומרי המלית רק עד לערבוב הסוכר והריקוטה. היזהרו מערבוב יתר, שיפגום במרקם של הריקוטה.

3

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את האוזניים:

4

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.

5

מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות להזהבה.

6

מצננים ובוזקים אבקת סוכר בנדיבות.

גיוונים: