נסו להשיג ריקוטה של מחלבות בוטיק (אני הכי אוהב את זו של "חלב עם הרוח").
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית:
להברשה:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבלים קמח ושמרים במיקסר עם וו לישה. מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק ולשים ליצירת בצק אחיד. אין צורך בלישה ארוכה, שתיצור מאפה קשה. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות לפחות. הבצק יתפח מעט ויתייצב.
מכינים את המלית:
2
מערבבים את חומרי המלית רק עד לערבוב הסוכר והריקוטה. היזהרו מערבוב יתר, שיפגום במרקם של הריקוטה.
3
מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
מכינים את האוזניים:
4
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי דק ככל האפשר (3-2 מ"מ) וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. ממלאים כל עיגול בצק בכף מלית ומהדקים לצורת אוזן המן (משולש). מניחים את האוזניים במרווחים בתבנית, מברישים בביצה ומתפיחים כ-10 דקות.
5
מברישים שוב בביצה ואופים כ-15 דקות להזהבה.
6
מצננים ובוזקים אבקת סוכר בנדיבות.