עוד מליות לאוניגירי:
הקלאסית: מערבבים 100 גרם טונה משומרת, כפית מיונז איכותי, כף בצל ירוק קצוץ, מלפפון חמוץ קצוץ, כפית חומץ אורז וכפית רוטב סויה.
הים תיכונית: מערבבים 1/2 אבוקדו מעוך במזלג, 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות, 6 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים דק וכפית תערובת זעתר איכותית.
חלומה של כל אמא: מערבבים 1 מלפפון ירוק חתוך דק, 1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות, מקל סלרי קצוץ דק, חופן פטרוזיליה או כוסברה או נענע וכפית שמן שומשום.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מכינים את האורז והמלית:
2
מביאים אורז ומים לרתיחה בסיר. מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז רך. ממתינים דקה-שתיים, מוסיפים חומץ ומערבבים. מקררים לגמרי.
3
בינתיים אופים בטטה בשלמותה כ-30 דקות עד שהיא רכה. חוצים בזהירות ומרוקנים את תוכנה. מתבלים במלח ומועכים בעזרת מזלג.
4
קולים אצות נורי בתנור כחצי דקה עד שהן פריכות אבל לא שרופות.
5
חולטים פולי אדממה במים רותחים 3-2 דקות עד שהם רכים.
מעצבים, ממלאים, מצפים ומגישים:
6
מוודאים שכל החומרים הגיעו לטמפ' החדר ומסדרים אותם על הדלפק. ממלאים קערית רחבה בשומשום.
7
בשלב הזה אפשר להזמין את הילדים להצטרף. מרטיבים את הידיים. מניחים בתוך כף יד כ-2 כפות אורז ויוצרים מעין קערית. מניחים בקערית האורז כפית של מחית בטטה, כ-4 פולי אדממה ומעט פירורי פנקו. עוטפים את המלית באורז בזהירות, כך שיתקבל כדור אורז סגור. פוחסים מעט את הכדור (כדי שיהיה נוח לאכול) ומגלגלים בקערית השומשום לציפוי.
8
מלפפים סביב כל אוניגירי 2 רצועות של אצת נורי בצורת צלב, מרטיבים את הקצוות בטיפת מים ומדביקים זו לזו. מגישים מייד או שומרים כמה שעות בקירור.
לבלוג של זהר לוסטיגר בשן