מתכון

אוניגירי — כדורי אורז יפניים

בריאים ואהובים על גדולים וקטנים כאחד - זוהר לוסטיגר בשן מכינה כדורי אורז פריכים

17,965 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
אוניגירי — כדורי אורז יפניים. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע
אוניגירי — כדורי אורז יפניים. צילום: שרית גופן | סגנון: אוריה גבע

עוד מליות לאוניגירי:

הקלאסית: מערבבים 100 גרם טונה משומרת, כפית מיונז איכותי, כף בצל ירוק קצוץ, מלפפון חמוץ קצוץ, כפית חומץ אורז וכפית רוטב סויה.
הים תיכונית: מערבבים 1/2 אבוקדו מעוך במזלג, 1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות, 6 זיתי קלמטה מגולענים וחתוכים דק וכפית תערובת זעתר איכותית.
חלומה של כל אמא: מערבבים 1 מלפפון ירוק חתוך דק, 1/2 גזר חתוך לקוביות קטנות, מקל סלרי קצוץ דק, חופן פטרוזיליה או כוסברה או נענע וכפית שמן שומשום.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-200 מעלות.

‏מכינים את האורז והמלית:

2

מביאים אורז ומים לרתיחה בסיר. מכסים, מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים כ-20 דקות עד שהאורז רך. ממתינים דקה-שתיים, מוסיפים חומץ ומערבבים. מקררים לגמרי.

3

בינתיים אופים בטטה בשלמותה כ-30 דקות עד שהיא רכה. חוצים בזהירות ומרוקנים את תוכנה. מתבלים במלח ומועכים בעזרת מזלג.

4

קולים אצות נורי בתנור כחצי דקה עד שהן פריכות אבל לא שרופות.

5

חולטים פולי אדממה במים רותחים 3-2 דקות עד שהם רכים.

מעצבים, ממלאים, מצפים ומגישים:

6

מוודאים שכל החומרים הגיעו לטמפ' החדר ומסדרים אותם על הדלפק. ממלאים קערית רחבה בשומשום.

7

בשלב הזה אפשר להזמין את הילדים להצטרף. מרטיבים את הידיים. מניחים בתוך כף יד כ-2 כפות אורז ויוצרים מעין קערית. מניחים בקערית האורז כפית של מחית בטטה, כ-4 פולי אדממה ומעט פירורי פנקו. עוטפים את המלית באורז בזהירות, כך שיתקבל כדור אורז סגור. פוחסים מעט את הכדור (כדי שיהיה נוח לאכול) ומגלגלים בקערית השומשום לציפוי.

8

מלפפים סביב כל אוניגירי 2 רצועות של אצת נורי בצורת צלב, מרטיבים את הקצוות בטיפת מים ומדביקים זו לזו. מגישים מייד או שומרים כמה שעות בקירור.


לבלוג של זהר לוסטיגר בשן