החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות.
2
מערבבים את הירקות הכתומים עם שמן, 3 גבעולי תימין, מרווה ומלח בקערה. משטחים בתבנית.
3
צולים 40-30 דקות לריכוך והזהבה. 10 דקות לפני תום הצלייה מוסיפים לתבנית שיני שום וצולים גם אותן. בתום הצלייה מסלקים את עשבי התיבול.
4
בינתיים משרים זעפרן ב-1/2 כוס מים.
5
מאדים בצל בסיר עם שמן ויתר גבעולי התימין (מפורקים לעלים) 3 דקות עד שקיפות. מוסיפים אורז ומערבבים כך שייעטף בשמן.
6
מוסיפים לאורז את הזעפרן עם מי ההשריה (או כורכום), ציר או מים ו-¼1 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מוודאים שהמים מספיק מלוחים. מבשלים את האורז ללא כיסוי על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את הלהבה, מוסיפים חצי מהירקות הצלויים ומערבבים קלות במהירות (כדי שהחום והאדים לא יברחו). מכסים את הסיר במגבת ובמכסה תואם וממתינים 20 דקות לפחות.
להגשה:
7
מחממים את הירקות הכתומים הצלויים שנותרו. מעבירים את האורז לכלי הגשה, מפזרים מעל ירקות כתומים וגרעיני דלעת ומגישים חם.