מתכון

אורז עם ירקות כתומים

דלעת, דלורית, בטטה - אתם תבחרו את הכתומים שאתם אוהבים. הזעפרן מוציא מהם את המיטב

16,466 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
אורז עם ירקות כתומים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
אורז עם ירקות כתומים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות.

2

מערבבים את הירקות הכתומים עם שמן, 3 גבעולי תימין, מרווה ומלח בקערה. משטחים בתבנית.

3

צולים 40-30 דקות לריכוך והזהבה. 10 דקות לפני תום הצלייה מוסיפים לתבנית שיני שום וצולים גם אותן. בתום הצלייה מסלקים את עשבי התיבול.

4

בינתיים משרים זעפרן ב-1/2 כוס מים.

5

מאדים בצל בסיר עם שמן ויתר גבעולי התימין (מפורקים לעלים) 3 דקות עד שקיפות. מוסיפים אורז ומערבבים כך שייעטף בשמן.

6

מוסיפים לאורז את הזעפרן עם מי ההשריה (או כורכום), ציר או מים ו-¼1 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. מוודאים שהמים מספיק מלוחים. מבשלים את האורז ללא כיסוי על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים מתאדים. מכבים את הלהבה, מוסיפים חצי מהירקות הצלויים ומערבבים קלות במהירות (כדי שהחום והאדים לא יברחו). מכסים את הסיר במגבת ובמכסה תואם וממתינים 20 דקות לפחות.

להגשה:

7

מחממים את הירקות הכתומים הצלויים שנותרו. מעבירים את האורז לכלי הגשה, מפזרים מעל ירקות כתומים וגרעיני דלעת ומגישים חם.