מתכון

אורז עם פטריות וערמונים

תבשיל אורז ארומטי במיוחד, שהולך מצוין עם תבשילי בקר

36,010 בשלנים התעניינו במתכון זה
ספטמבר 2017
אורז עם פטריות וערמונים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
אורז עם פטריות וערמונים. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

החומרים טבלת מידות ומשקלות

להגשה:

אופן ההכנה

1

משרים פטריות פורצ'יני בכוס וחצי מים רותחים למשך 10 דקות, מסננים ושומרים את הנוזלים.

2

מטגנים את הפטריות הטריות, כל סוג בנפרד, במחבת עם כף שמן עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל, וממש ברגע האחרון מוסיפים לכל מחזור מעט שום, כך שניחוחו יורגש אך בלי שייחרך.

3

מאדים בצל בסיר עם 3 כפות שמן וענף רוזמרין 3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים אורז ומערבבים כך שייעטף בשמן.

4

מוסיפים את פטריות הפורצ'יני עם כוס ממי ההשריה (נזהרים מהמשקעים שנותרים בתחתית), מים או ציר ו-¼1 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. טועמים ומוודאים שהמים מספיק מלוחים. מבשלים את האורז ללא כיסוי על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים מתאדים.

5

מכבים את הלהבה, מוסיפים חצי מהפטריות המטוגנות ומערבבים קלות במהירות (כדי שהחום והאדים לא יברחו). מכסים את הסיר במגבת ובמכסה תואם וממתינים 20 דקות לפחות.

6

מחממים את יתר הפטריות המטוגנות עם הערמונים על ידי הקפצה במחבת.

להגשה:

7

מעבירים את האורז לכלי הגשה, מפזרים פטריות וערמונים ועליהם גבינת פרמזן או פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם.