החומרים טבלת מידות ומשקלות
להגשה:
אופן ההכנה
1
משרים פטריות פורצ'יני בכוס וחצי מים רותחים למשך 10 דקות, מסננים ושומרים את הנוזלים.
2
מטגנים את הפטריות הטריות, כל סוג בנפרד, במחבת עם כף שמן עד השחמה. מתבלים במלח ופלפל, וממש ברגע האחרון מוסיפים לכל מחזור מעט שום, כך שניחוחו יורגש אך בלי שייחרך.
3
מאדים בצל בסיר עם 3 כפות שמן וענף רוזמרין 3 דקות עד לשקיפות. מוסיפים אורז ומערבבים כך שייעטף בשמן.
4
מוסיפים את פטריות הפורצ'יני עם כוס ממי ההשריה (נזהרים מהמשקעים שנותרים בתחתית), מים או ציר ו-¼1 כפיות מלח ומביאים לרתיחה. טועמים ומוודאים שהמים מספיק מלוחים. מבשלים את האורז ללא כיסוי על להבה בינונית-גבוהה עד שהנוזלים מתאדים.
5
מכבים את הלהבה, מוסיפים חצי מהפטריות המטוגנות ומערבבים קלות במהירות (כדי שהחום והאדים לא יברחו). מכסים את הסיר במגבת ובמכסה תואם וממתינים 20 דקות לפחות.
6
מחממים את יתר הפטריות המטוגנות עם הערמונים על ידי הקפצה במחבת.
להגשה:
7
מעבירים את האורז לכלי הגשה, מפזרים פטריות וערמונים ועליהם גבינת פרמזן או פטרוזיליה קצוצה. מגישים חם.