מתכון

אז’אדה

אפשר למרוח על לחם, לטבול בו ירקות או להוסיף למרק לקבלת מרקם קטיפתי ועשיר

2,241 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
אז’אדה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע
אז’אדה. צילום: דן לב | סגנון: אוריה גבע

ממרח שום ועירית, מהמטבח של יהודי ספרד.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

טוחנים לחם, שקדים ושום לפירורים בבלנדר או במעבד מזון. מוסיפים מיץ לימון, מלח, חרדל ולימון כבוש וטוחנים למחית. מוסיפים שמן לאט מבעד לפתח היציקה תוך כדי ערבול (כמו בהכנת מיונז) עד שמתקבל מרקם סמיך עם גושים המזכיר איקרה. מוסיפים עירית, מערבבים ושומרים בקירור. מגישים בצלוחית קטנה עם לחם לצד המרק.