עבור המטבח התאילנדי מחית קארי היא כמו אבקת מרק במטבח הישראלי, רק בלי החומרים המשמרים. פלא שהתאילנדים מתבלים בה כמעט כל מאכל? תבשיל קארי מסינגפור ללא חלב קוקוס.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקישוט:
אופן ההכנה
1
משרים אטריות שעועית בקערה עם מים רותחים למשך 5 דקות (או חצי שעה במי ברז) עד שהן מתרככות. מסננים.
2
מחממים ווק עם 2 כפות שמן. מוסיפים שום, עוף ושרימפס ומערבבים 2 דקות עד שהעוף והשרימפס מחליפים צבע והם כמעט מוכנים. מוציאים לצלחת.
3
מחממים בווק עוד 2 כפות שמן, מוסיפים רצועות בצל וקארי ומטגנים-מערבבים 3 דקות. מוסיפים שעועית ירוקה, גזר, מלח וסוכר ומקפיצים 2 דקות.
4
מוסיפים את האטריות וסויה ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים נבטי שעועית ואת העוף והשרימפס ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים בצל ירוק ומגישים.
אטריות צלופן עם עוף בקארי ירוק: ממירים את השרימפס ב-500 גרם רצועות חזה עוף.