מתכון

איולי טנדורי

הטעמים עזים ודומיננטיים, ולכן מומלץ לשדך אותו למנות ניטרליות כמו עוף בגריל או קלמרי מטוגנים

912 בשלנים התעניינו במתכון זה
איולי טנדורי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע
איולי טנדורי. צילום: דניה ויינר | סגנון: אוריה גבע

טעמי התערובת נפתחים לאט לאט, ולכן מומלץ להכין את האיולי כמה שעות לפני השימוש. הצבע והטעם יתחזקו עם הזמן. הטעמים שלו מאוד עזים ודומיננטיים, ולכן מומלץ לשדך אותו למנות ניטרליות כמו עוף בגריל או קלמארי מטוגנים.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לתערובת הטנדורי:

אופן ההכנה

מכינים את תערובת הטנדורי:

1

טוחנים את כל התבלינים לאבקה במטחנת קפה או במטחנת תבלינים.

מכינים את האיולי:

2

שמים איולי וכף מתערובת התבלינים בקערת מעבד מזון וטוחנים בפולסים למשחה אחידה וחלקה. לחילופין טורפים את התבלינים פנימה בעזרת מטרפה.

3

אפשר לשחק עם הכמויות של תערובת התבלינים לפי הטעם. מתקנים תיבול עם מלח, פלפל ומיץ לימון.

מה עושים איתו?

משתמשים בו כמרינדה לנתחי עוף צלויים לוהטים שירדו מהגריל או שרימפס מטוגנים מהמחבת. שימו לב: משרים אותם אחרי הבישול, מה שמעניק להם מעטפת מגוננת.

טובלים בו ירקות טמפורה או קרעי בצק פסטה או וון טון מטוגנים.