חומרי גלם

שק קמח: איזה קמחים יש על המדף?

קמחים - קמח מלא, טף, תירס, לבן, חומוס כוסמין וחיטה מלאה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
קמחים - קמח מלא, טף, תירס, לבן, חומוס כוסמין וחיטה מלאה. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

עֹז תלם בוחן את סוגי הקמחים הרבים שיש על המדפים, ומכין מהם כמה מאפים לא שגרתיים שתשמחו לאמץ בימי חול וגם בחגים

15 בדצמבר 2018

חיטה מלאה

ממנה טוחנים את הקמח המלא. היא עשירה בסיבים ובמינרלים, ומכילה את כל חלקי הזרע. חפשו על האריזות את הכיתוב: "נטחן מגרגיר החיטה בשלמותו".

קמח לבן

הקמח הכי נוח לאפייה, אך נטול ערכים תזונתיים. הכי קל ללמוד איתו איך קמחים מדגנים מתנהגים. גלגלי עזר למתחילים, אם תרצו.

קמח תירס

הוא בדרך כלל צהוב, אך יכול להיות גם לבן. ודאו שאתם משתמשים בקמח התירס הדק (אינסטנט) ולא העבה לאפייה.

קמח טף

טף הוא דגן פופולרי באתיופיה. הוא דל מאוד בגלוטן וכמעט ואינו תופח. מכינים ממנו את האינג'ירה. הוא יכול להחליף 30 אחוז מקמח לבן רגיל במאפים רבים.

קמח לבן – גלגלי עזר. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל
קמח לבן – גלגלי עזר. צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

קמח חומוס

במטבח הפרסי מכינים ממנו גונדי, ובהודו, איטליה וצרפת מכינים ממנו לביבות וצ'יפסים. כשמערבים אותו עם מים ניתן להכין ממנו פנקייק שזכה לכינוי חביתה טבעונית.

קמח כוסמין

דגן עתיק שכמעט לא השתנה במרוצת השנים, ולכן הוא נחשב על ידי תזונאים רבים לקמח האופטימלי. טעמו עדין והוא בעל שימושים רבים.

קמח שיפון

קמח כבד עם מעט מאוד גלוטן המניב בצקים דביקים מאוד. הוא מתאפיין בטעם אגוזי עמוק ומורכבות אדמתית שאין בדגנים אחרים.