מתכון

אינוולטיני זוקיני

גרסה חלבית קלילה לאינוולטיני (גלילות באיטלקית): פרוסות זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה ואפויות ברוטב עגבניות

6,631 בשלנים התעניינו במתכון זה
יוני 2016
אינוולטיני זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2016 של "מחלבות גד"
אינוולטיני זוקיני. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר | מתוך חוברת שבועות 2016 של "מחלבות גד"

לרוב ממלאים את האינוולטיני (גלילות באיטלקית) בבשר טחון ולפעמים אפילו בשאריות של פסטה ברוטב. ברוח החג יצרנו כאן גרסה חלבית קלילה: פרוסות פריכות מעט של זוקיני חובקות מלית גבינות טעימה. אחרי שגומרים לגלגל אופים את הגלילות ברוטב עגבניות מהיר הכנה.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית

לרוטב

אופן ההכנה

מכינים את הזוקיני:

1

מברישים פרוסות זוקיני בשמן זית. מלהיטים מחבת פסים ומטגנים את הזוקיני 3-2 דקות מכל צד עד לקבלת פסי חריכה שחומים. מצננים היטב.

מכינים את המלית וממלאים:

2

מערבבים בקערה את חומרי המלית. מניחים כף מהתערובת בקצה של כל פרוסת זוקיני ומגלגלים לגליל שמנמן.

מכינים את הרוטב ואופים:

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

4

מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים לתבנית בקוטר 26 ס"מ. גובה הרוטב צריך להיות כ-2 ס"מ. מניחים את הגלילות בתוך הרוטב.

5

אופים כ-20 דקות עד שהרוטב מבעבע והמלית בצידי הגלילות מתחילה להזהיב.

אם לא מגישים מייד, מכסים ושומרים עד יומיים במקרר. לפני ההגשה מחממים כ-10 דקות בתנור שחומם ל-170 מעלות.