מתכון

איקרה ביתית

אם אי פעם הכנתם מיונז בבית, אין שום סיבה שתחששו מהכנת איקרה

27,609 בשלנים התעניינו במתכון זה
אוגוסט 2016
איקרה ביתית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
איקרה ביתית. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

קרן: “במהלך העבודה על הכתבה הכנו שתי גרסאות: אחת מביצי דגים טריות – יצאה מאכזבת מאוד – והשנייה מביצי דגים כבושות במלח – יצאה נהדרת” (היכן משיגים ביצי דגים כבושות או איך מכינים בבית – ראו פירוט בהמשך). הכנת האיקרה דומה להכנת מיונז כשביצי הדגים הן על תקן החלמונים. חשוב להקפיד על זילוף איטי והדרגתי של השמן תוך עיבוד מתמיד.

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

שוטפים את שק הביצים במעט מים, מושכים את העורקים השקופים החוצה ומחלצים בלחיצה את הביצים לתוך קערה.

2

שופכים על הביצים מי סודה, משרים לדקה-שתיים ומסננים במסננת דקה.

3

ממלאים צלחת עמוקה במים, טובלים את החלה במים ל-10 שניות וסוחטים.

4

מעבירים למעבד מזון את כל החומרים למעט חומץ ושמן. טוחנים בכמה פולסים למחית גסה ומוסיפים חומץ בהדרגה ותוך כדי עיבוד.

5

מוסיפים את השמן באיטיות ובהדרגה תוך כדי עיבוד עד שהוא נטמע בביצים ומתקבל ממרח במרקם של מיונז אוורירי.

6

מעבירים לצנצנת אטומה ושומרים עד 4 ימים במקרר.

פטפוטי ביצים

ביצי דגים כבושות אפשר להשיג כל השנה במעדניות שמתמחות בדגים מלוחים דוגמת “אברמנטו” ברחוב פיג’וטו בתל אביב או “לופו”, שיש לה סניפים ברחוב מרחביה בתל אביב וברחוב הרצל בפתח תקווה.
אם כובשים לבד הכי מתאימות לאיקרה הן ביצי קרפיון, שזמינות בעיקר בחודשים ספטמבר עד פברואר. קונים בכל חנות דגים שמוכרת קרפיונים (לפעמים יש אפילו בסופר).
כך כובשים:
קונים את הביצים כשהן עטופות בשקיק הביצים. מפזרים על השקיקים מלח (פחות מכפית לשק) ומעבירים למקרר ליומיים-שלושה. בתום הכבישה מכינים את האיקרה כמו במתכון. מתחילים בניקוי השקיק וחילוץ הביצים מתוכו.