החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבסיס:
לגנאש:
לקרמל קלמנטינות:
להגשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס:
1
ממיסים שוקולד לבן בסיר כפול (ביין מארי).
2
במקביל גורסים קורנפלקס במעבד מזון. מוסיפים את השוקולד המומס ופרלינה. מעבדים רק עד שהחומרים מתאחדים (התערובת צריכה להישאר עם גושים, ולא להפוך למחית).
3
משטחים את התערובת בתבנית ומיישרים. מצננים.
מכינים את הגנאש:
4
מביאים שמנת לרתיחה, מוסיפים שוקולד, מחכים 2 דקות ומערבבים היטב. מקררים ויוצקים על הבסיס. מעבירים למקרר.
5
מכינים קרמל קלמנטינות: מבשלים סוכר עם מעט מים על אש נמוכה, עד שמתקבל נוזל חום בהיר.
6
במקביל מחממים מעט את מיץ הקלמנטינות בסיר אחר (אפשר גם במיקרוגל). מוסיפים את המיץ לסיר הראשון, כשהקרמל מקבל צבע חום בהיר. מבשלים כמה דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים במחצית.
מרכיבים את המנה ומגישים:
7
מחלקים את העוגה ל-12 משולשים (לפריסה יפה טובלים סכין במים רותחים). יוצקים מעט סירופ קרמל בכפית על צלחות הגשה שטוחות, מניחים משולש מן העוגה ולידו כדור גלידה.