לא צריך תנור ואפילו לא מיקסר כדי להכין חטיף שוקולד טעים עם תחתית מתפצפצת.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
בסיס:
ציפוי:
עיטור:
אופן ההכנה
מכינים את הבסיס
1
מרפדים תבנית בנייר אפייה וממיסים שוקולד וג'יאנדויה במיקרוגל או על בן מארי.
2
מערבבים את השוקולד המומס עם יתר חומרי הבסיס ויוצקים לתבנית. בעזרת האצבעות או פלטה, מיישרים את התערובת ומהדקים אותה לתחתית התבנית. מעבירים למקרר למשל שעה.
מכינים את הציפוי
3
ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או על בן מארי.
4
במקביל, מביאים לרתיחה שמנת, מים, סוכר וגלוקוז. יוצקים על השוקולד המומס וטורפים לתערובת אחידה.
5
יוצקים את התערובת על הבסיס ומיישרים בעזרת פלטה. מעבירים למקרר לשעתיים לפחות.
6
חותכים לריבועים בעזרת סכין משוננת (אפשר לטבול את הסכין במים רותחים כדי להקל על החיתוך). שומרים במקרר.