יש לי מקפיא גלידות ענק, כמו בקיוסקים, שעומד בגאווה במרפסת. אורחים יודעים תמיד שימצאו שם משהו טוב. הארטיקים מרשימים, קלים להכנה וכמובן נשמרים המון זמן. ארטיק יוגורט חמצמץ עם טעם פירותי נהדר. אפשר להחליף את נקטר האפרסקים בכל טעם אחר שאוהבים, מנגו למשל.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מערבבים נקטר עם מיץ לימון בסיר קטן ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם לנפח של 1/3 כוס.
2
מערבבים יוגורט עם אבקת סוכר, יוצקים לכוסיות שוט גבוהות או לתבניות ארטיק. ממלאים עד גובה 3/4 כוס. יוצקים מעל כפית או שתיים של נקטר אפרסקים. מערבבים בעזרת קיסם ליצירת דוגמת שיש. נועצים במרכז מקל ארטיק ומקפיאים למשך לילה.
3
מחלצים ומגישים.