קינוח תורכי (פרווה) של חיטה ופירות מיובשים. אפשר לשחק עם הרכב הפירות והאגוזים. אני מעדיפה פיסטוקים בגלל הצבע, אבל אפשר גם אגוזים אחרים.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
אופן ההכנה
1
מביאים חיטה, סוכר ומים לרתיחה בסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ-30 דקות או עד שהחיטה מתרככת אך נשארת נגיסה. בוחשים מדי פעם. התערובת צריכה להיות רטובה מאוד אך בלי שכבת נוזלים מעליה.
2
בוחשים פנימה פירות מיובשים, אגוזים וקינמון ומביאים לרתיחה שנייה תוך כדי בחישה.
3
מסירים מהכיריים ומצננים לחלוטין. מגישים קר או בטמפ’ החדר. שומרים מכוסה עד שבוע במקרר.
• מומלץ גם כארוחה קלה על יוגורט סמיך וחמצמץ.
• באופן מסורתי מוסיפים לאשורה גם 1/2 כוס שעועית לבנה שהושרתה ובושלה עד לריכוך – אבל אתם באמת לא חייבים.