מתכון

בּיבּימבּאפ

להיט מנצח מהמטבח הקוריאני - בשר טחון עם אורז, ביצה ושפע תבלינים

14,542 בשלנים התעניינו במתכון זה
יולי 2017
בּיבּימבּאפ . צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו
בּיבּימבּאפ . צילום: בן יוסטר | סגנון: דלית רוסו

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לירקות:

לרוטב צ'ילי קוריאני:

להרכבת המנה:

אופן ההכנה

מכינים את הבשר:

1

מערבבים ג'ינג'ר, שום וסויה. מוסיפים בשר טחון ומעסים היטב את התערובת לתוך הבשר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר.

2

מחממים מחבת או ווק עם 2 כפות שמן שומשום ומטגנים את הבשר על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב והפרדה לפירורים בעזרת כף עץ עד שהוא משחים. מסננים קלות מהשומן ומצננים.

מכינים את הירקות:

3

חולטים עלי תרד במים רותחים כדקה, סוחטים וקוצצים (צריכה להתקבל כ-1/2 כוס תרד חלוט). מתבלים בכף שמן שומשום ומלח.

4

מחממים מחבת עם כף שמן שומשום ומקפיצים גזר 3-2 דקות רק עד שהוא מקבל צריבה ומתרכך מעט. מוציאים ומתבלים במלח ופלפל. מקפיצים ומתבלים כך את כל הירקות (זוקיני, פטריות שיטאקה ונבטי שעועית) ושומרים אותם בנפרד.

מכינים את הרוטב:

5

מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד. אפשר לשמור במקרר עד 3 שבועות.

מרכיבים את המנה:

6

משמנים סיר בשמן שומשום, מוסיפים אורז ודוחסים אותו מעט בעזרת כף (האורז צריך להגיע עד 2/3 גובה הסיר). מסדרים מעל האורז את הירקות והבשר, כאשר כל רכיב מקבל אזור משלו. מכסים ומבשלים על להבה גבוהה 7 דקות עד שהסיר מעלה אדים (האורז בתחתית יהפוך לפריך).

להגשה:

7

מטגנים ביצי עין במחבת חמה עם שמן. מניחים אותן על תכולת הסיר, יוצקים 4 כפות מהרוטב סביב הביצים ובין הירקות ומפזרים חטיף אצות.