החומרים טבלת מידות ומשקלות
לירקות:
לרוטב צ'ילי קוריאני:
להרכבת המנה:
אופן ההכנה
מכינים את הבשר:
1
מערבבים ג'ינג'ר, שום וסויה. מוסיפים בשר טחון ומעסים היטב את התערובת לתוך הבשר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לשעה למקרר.
2
מחממים מחבת או ווק עם 2 כפות שמן שומשום ומטגנים את הבשר על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב והפרדה לפירורים בעזרת כף עץ עד שהוא משחים. מסננים קלות מהשומן ומצננים.
מכינים את הירקות:
3
חולטים עלי תרד במים רותחים כדקה, סוחטים וקוצצים (צריכה להתקבל כ-1/2 כוס תרד חלוט). מתבלים בכף שמן שומשום ומלח.
4
מחממים מחבת עם כף שמן שומשום ומקפיצים גזר 3-2 דקות רק עד שהוא מקבל צריבה ומתרכך מעט. מוציאים ומתבלים במלח ופלפל. מקפיצים ומתבלים כך את כל הירקות (זוקיני, פטריות שיטאקה ונבטי שעועית) ושומרים אותם בנפרד.
מכינים את הרוטב:
5
מערבבים את כל החומרים לרוטב אחיד. אפשר לשמור במקרר עד 3 שבועות.
מרכיבים את המנה:
6
משמנים סיר בשמן שומשום, מוסיפים אורז ודוחסים אותו מעט בעזרת כף (האורז צריך להגיע עד 2/3 גובה הסיר). מסדרים מעל האורז את הירקות והבשר, כאשר כל רכיב מקבל אזור משלו. מכסים ומבשלים על להבה גבוהה 7 דקות עד שהסיר מעלה אדים (האורז בתחתית יהפוך לפריך).
להגשה:
7
מטגנים ביצי עין במחבת חמה עם שמן. מניחים אותן על תכולת הסיר, יוצקים 4 כפות מהרוטב סביב הביצים ובין הירקות ומפזרים חטיף אצות.