שף משה בדישי: "המנה המקורית חריפה מאוד. כשהתאמתי אותה לחך הישראלי מיתנתי את החריפות, אבל אם תרצו לנסות את המתכון ברמת החריפות המקורית – הוסיפו למרינדה 2 כפיות שאטה."
לף בראון היא בירת מנזרים בלגית כהה, עמוסה טעמי קפה קלוי. גופה מלא ועומד נהדר מול החריפות של המנה.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למרינדה:
לצ'אטני תמרהינדי:
לצ'אטני נענע:
להגשה:
אופן ההכנה
1
מערבבים את חומרי המרינדה, מוסיפים את קוביות הפרגיות ומשהים למשך לילה במקרר.
מכינים צ'אטני תמרהינדי:
2
מערבבים מחית תמרהינדי ומים בקערה קטנה לרוטב חלק. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים. נשמר עד שבוע בכלי אטום במקרר.
צולים פרגיות:
3
מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4
משפדים את קוביות הפרגיות על שיפודי עץ (4 יחידות על כל שיפוד) ומסדרים בתבנית.
5
צולים 20-15 דקות עד שהבשר צלוי היטב. הופכים את השיפודים מדי פעם בזמן הצלייה.
מכינים צ'אטני נענע:
6
סמוך להגשה שמים את כל החומרים בקערת מעבד מזון וטוחנים למחית חלקה.
7
מרכיבים את המנה ומגישים: מורחים מעט צ'טני נענע על לאפה ומניחים עליה 2 שיפודי פרגיות. מפזרים מעט בצל ועלי חסה מעל ומגישים לצד המנה קעריות של צ'אטני תמרהינדי וצ'אטני נענע.