ל-2 תבניות אינגליש קייק.
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לבצק:
למלית שוקולד-קינמון:
לשטרויזל:
להברשה:
אופן ההכנה
מכינים את הבצק:
1
מערבבים שמרים, מים וכף סוכר בקערה ומשהים 5 דקות.
2
מערבלים את תערובת השמרים עם יתרת הסוכר, ביצה וחלמון במיקסר עם וו לישה כ-3 דקות. מוסיפים קמח ומלח וממשיכים ללוש עד שהקמח נבלע בתערובת. מוסיפים חמאה בהדרגה ותוך כדי לישה ב-4-3 מחזורים. בכל פעם ממתינים עד שהחמאה נבלעת בבצק. אחרי התוספת האחרונה של החמאה לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך ודביק.
3
מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה (הבצק שמתקבל מאוד נוזלי יחסית לבצק שמרים וזה בסדר. לאחר מנוחה במקרר הוא מתייצב וקל לעבוד איתו).
בינתיים מכינים את המלית:
4
ממיסים שוקולד מריר, סוכר וקינמון על אמבט מים חמים (ביין מארי) ומערבבים היטב למשחה חלקה. מסירים מהכיריים, מוסיפים חמאה ומערבבים עד שנבלעת בתערובת.
מכינים שטרויזל:
5
מניחים את החומרים בקערה ומערבבים בידיים רק עד לקבלת פירורים. שומרים בכלי אטום במקפיא עד השימוש.
6
מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבניות.
מרכיבים את העוגה ואופים:
7
מקמחים משטח עבודה. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים חצי מהבצק למלבן בגודל 25×40 ס”מ. מורחים שכבה נדיבה ואחידה של מלית ומגלגלים לגליל ארוך. מקפלים את הגליל לשני חלקים שווים, כך שתיווצר צורה של פרסה, ומלפפים לצמה. מניחים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.
8
טורפים ביצה עם כף שמנת או חלב, מברישים את העוגות ומפזרים את השטרויזל (אין צורך בהתפחה נוספת).
9
אופים כ-40 דקות עד להזהבה.
גיוון: במקום שמנת מתוקה אפשר להבריש גם עם חלב.