מתכון

המבורגר טבעוני משעועית שחורה

ההמבורגר הטבעוני האולטימטיבי. משביע, בשרי וטעים. אין תחליף לשעועית השחורה, שנותנת את הצבע הנכון והטעם העשיר

13,098 בשלנים התעניינו במתכון זה
בורגר שעועית שחורה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
בורגר שעועית שחורה. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

 

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לטבילה:

אופן ההכנה

1

מחממים 3 כפות שמן זית במחבת על להבה בינונית ומאדים בצל, פלפל אדום וצ’ילי במשך כ-10 דקות, עד שהתערובת מזהיבה ונוזלי הירקות מתאדים. מוסיפים שום ומטגנים כדקה נוספת, עד שהוא מתחיל להזהיב. מסירים מהאש ומעבירים לקערית.

2

מועכים שעועית למחית אחידה בקערה גדולה ומוסיפים את הירקות המטוגנים. מוסיפים תירס, פירורי לחם, כמון, כוסברה ומלח ומערבבים.

3

מפזרים קמח בצלחת. יוצרים קציצות שטוחות מהתערובת וטובלים בקמח משני הצדדים.

4

מחממים כף שמן זית במחבת על להבה בינונית וצולים 2 קציצות משני הצדדים, עד שהן משחימות. חוזרים על הפעולה עם שאר הקציצות - כף שמן זית לכל 2 קציצות.

5

מגישים בתוך לחמנייה עגולה מתוקה עם קטשופ, מלפפון חמוץ, עגבנייה, חסה וכל שאר העזרים הטאקטיים.

גיוונים:

  • אם אין תירס טרי, אפשר להשתמש ב-1/2 כוס תירס משימורים.
  • אם לא אוהבים כוסברה, אפשר להשתמש גם בפטרוזיליה קצוצה.
  • אם לא מוצאים שימורים של שעועית שחורה, אפשר לקנות אותה יבשה בחנויות תבלינים. משרים למשך הלילה ומבשלים ללא מלח בבעבוע ער, עד שהשעועית רכה, ואז ממליחים מעט. במתכון זה, משתמשים ב-3 כוסות שעועית מבושלת.

2 טיפים לבורגר שעועית

  • אפשר להכין את התערובת מראש בלי לטבול בקמח ולשמור כמה שעות במקרר. לפני הצלייה רצוי להעביר את התערובת לטמפרטורת החדר.
  • הבורגר הזה מתאים יותר להכנה במחבת מאשר בגריל. אם החלטתם על גריל בכל זאת, הקפידו לשמן היטב את הרשת, כדי שהבורגרים לא יידבקו.

מטבלים לבורגר

  • מיונז סויה חריף יופי של מטבל לבורגר: מערבבים 8 כפות מיונז, 2 כפיות אריסה, 2 כפיות רוטב סויה ו-2 כפיות שמן שומשום.
  • חרדל ווסאבי מערבבים 4 כפות חרדל דיז’ון עם כפית אבקת ווסאבי.