בוריטו חכם ומזין
החומרים טבלת מידות ומשקלות
לקציצות:
לטיגון:
לסלסה:
לרוטב:
אופן ההכנה
מכינים את הקציצות
1
מערבבים בעדינות את כל החומרים מלבד השמן לתערובת אחידה (נזהרים שלא למעוך את השעועית יותר מדי) ומעצבים לקציצות. במידת הצורך מוסיפים מעט פירורי לחם.
2
מחממים שכבה דקה של שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים משני הצדדים (בזהירות - לשעועית יש נטייה להשפריץ). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
מכינים את הסלסה
3
מערבבים את כל החומרים.
מכינים את רוטב השמנת
4
מערבבים שמנת וצ’יפוטלה קצוץ.
5
להגשה: קולים טורטיות במחבת ומעבירים לצלחת. מניחים במרכז כל טורטייה כמה קציצות שעועית שחורה, מוסיפים סלסה ומזלפים רוטב בנדיבות. סוגרים לצורת בוריטו ומגישים מיד.