מתכון

בוריטו עם קציצות שעועית שחורה וסלסת ענבים

לקחנו את המאכל המקסיקני המוכר והפכנו אותו על הראש: הוספנו קציצות שעועית וסלסת ענבים אדומים

3,857 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
בוריטו עם קציצות שעועית שחורה וסלסת ענבים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
בוריטו עם קציצות שעועית שחורה וסלסת ענבים. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

בוריטו חכם ומזין

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לקציצות:

לטיגון:

לסלסה:

לרוטב:

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

1

מערבבים בעדינות את כל החומרים מלבד השמן לתערובת אחידה (נזהרים שלא למעוך את השעועית יותר מדי) ומעצבים לקציצות. במידת הצורך מוסיפים מעט פירורי לחם.

2

מחממים שכבה דקה של שמן במחבת על להבה בינונית ומטגנים משני הצדדים (בזהירות - לשעועית יש נטייה להשפריץ). מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

מכינים את הסלסה

3

מערבבים את כל החומרים.

מכינים את רוטב השמנת

4

מערבבים שמנת וצ’יפוטלה קצוץ.

5

להגשה: קולים טורטיות במחבת ומעבירים לצלחת. מניחים במרכז כל טורטייה כמה קציצות שעועית שחורה, מוסיפים סלסה ומזלפים רוטב בנדיבות. סוגרים לצורת בוריטו ומגישים מיד.

גיוון: הקציצות טעימות גם ללא כל התוספות, כשהן קרות. אם אוהבים, אפשר להוסיף להן משהו קראנצ’י, למשל פיסטוקים קלופים וקלויים או אגוזי קשיו.