מתכון

בורקיטס גבינה עם זעתר טרי וסומאק

תוספת טעמים מקומיים למאפים הבלקניים. אם לא מוצאים זעתר טרי, גם אורגנו או תימין יעבדו מצוין

6,740 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

אם לא מוצאים זעתר טרי, גם אורגנו או תימין יעבדו מצוין. את הבצק אפשר למלא במליות אחרות, כמו למשל חצילים עם גבינות, בזיליקום וקימל (מתכון בהמשך)

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים את כל חומרי הבצק במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק חלק. מכסים ומתפיחים כשעה במקרר.

מכינים את המלית:

2

מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים שום, עלי זעתר, סומאק, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת. מצננים.

3

מערבבים גבינות בקערה, מוסיפים את תערובת הבצל ומתקנים תיבול.

4

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.

ממלאים ואופים:

5

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 2 מ”מ. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס”מ ומניחים במרכז כל עיגול כפית מלית. סוגרים לצורת חצי ירח ומהדקים היטב בצביטות או בעזרת מזלג.

6

מניחים בתבניות, מברישים בביצה ומפזרים שומשום או קצח.

7

אופים 20 דקות עד שהבורקיטס זהובים.

טיפ: אפשר להקפיא את הבורקיטס לפני האפייה. אין צורך להפשיר, רק להוסיף 5 דקות לזמן האפייה. למניעת הידבקות מומלץ להקפיא במגש, ורק כשהמאפים קופאים להעביר לקופסה.

קיצור דרך: במקום להכין בצק משתמשים בבצק שמרים עלים מוכן.

גיוון:
למלית חצילים וגבינות: 
מלית גדושה כל טוב עם חצילים מטוגנים, צנוברים, גבינות והרבה תבלינים.

חומרים ל-30 סהרונים:
2 חצילים קטנים חתוכים לאורך לרצועות בעובי ½1 ס”מ
1 כפית מלח גס
1 כף צנוברים קלויים וקצוצים
1/4 כוס שמן זית
1 בצל קצוץ דק
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
200 גרם ריקוטה או גבינת עיזים צעירה
10 עלי בזיליקום קצוצים
1/2 כפית זרעי קימל
1 ביצה

+ בוזקים מלח גס על רצועות החצילים ומניחים ל-20 דקות להגרת נוזלים.
+ בינתיים קולים צנוברים במחבת ללא שמן עד הזהבה. קוצצים גס.
+ שוטפים את רצועות החציל כדי להיפטר מהמלח ומייבשים בעזרת נייר סופג. חותכים לקוביות.
+ מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את החצילים עם בצל עד השחמה.