מתכון

בורקיטס חצילים וגבינה בולגרית

אייקון של הפטיסרי הבלקני. שימו לב! בצק פריך מלוח מתאים לכל מטרה

54,539 בשלנים התעניינו במתכון זה
דצמבר 2015
בורקיטס חצילים וגבינה בולגרית. צילום: דניאל לילה
בורקיטס חצילים וגבינה בולגרית. צילום: דניאל לילה

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

מערבלים קמח, חמאה, שמן, מים, אבקת אפייה ומלח לקבלת בצק אחיד, רך ונעים.

מכינים את המלית:

2

מערבבים את החומרים לתערובת אחידה (מוסיפים פירורי לחם רק אם התערובת דלילה מדי).

3

מחממים תנור ל-180 מעלות.

ממלאים ואופים:

4

מכדררים מהבצק כדורים קטנים במשקל 35 גרם כ”א. משטחים, מניחים במרכז כל אחד כפית מלית וסוגרים לצורת סהר. מהדקים את שולי הבצק בעזרת מזלג או צובטים עם האצבעות בשוליים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5

אופים כ-25 דקות או עד שמזהיב קלות.