מתכון

בורקיטס ממולאים בחציל קלוי וגבינה בולגרית

סבתא אינס לימדה אותנו לעשות “פלישקוס”, שזה בספניולית “צביטות” - כך היא היתה מהדקת את שולי הבצק לצורת בורקיטס

12,965 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
בורקיטס ממולאים בחציל קלוי וגבינה בולגרית;. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
בורקיטס ממולאים בחציל קלוי וגבינה בולגרית;. צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

סבתא אינס לא אהבה להכין סתם בורקס רגילים. בטח לא בשבועות. כשכבר לא היה לה כוח בידיים, היא לימדה אותנו איך לעשות פלישקוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

לבצק:

למלית:

לציפוי וקישוט:

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1

יוצקים שמן, מים ומלח לקערה גדולה. מוסיפים קמח בהדרגה ולשים עד לקבלת בצק רך ולא דביק.

מכינים את המלית:

2

קולים חצילים על להבה גלויה או בגריל כ-15 דקות מכל הצדדים, או עד שהם מתרככים וקליפתם חרוכה. מצננים מעט ומפרידים את הקליפה מבשר החציל. קוצצים ומניחים במסננת לחצי שעה כדי לנקז את הנוזלים.

3

מוסיפים שמן לחצילים ומערבבים היטב. מוסיפים גבינה בולגרית ומערבבים.

4

מחממים תנור ל-200 מעלות.

ממלאים, מעצבים ואופים:

5

יוצרים מהבצק 50 כדורים בגודל של משמשים גדולים. מרדדים כל כדור לעיגול בעובי 1/2 ס”מ. מניחים כף מן המלית במרכז כל עיגול, סוגרים לחצי עיגול וצובטים את הקצוות לסגירה הדוקה ויפה. מורחים בביצה טרופה את הצד העליון, ואם רוצים מפזרים מעט גבינה מגוררת לקישוט. מניחים את הבורקיטס בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

6

אופים 25-20 דקות עד להזהבה.