מתכון

בורקס חצילים וקשקבל

התשובה הקלה לבורקיטס חצילים עם בצק פילאס מוכן ומלית עשירה של חצילים, בצל מטוגן וגבינת קשקבל

10,919 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
בורקס חצילים של שי לי ליפא. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
בורקס חצילים של שי לי ליפא. צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

התשובה הקלה שלי לבורקיטס חצילים של סבתא לבנה עם בצק פילאס מוכן ומלית עשירה של חצילים, בצל מטוגן וגבינת קשקבל

גיוון: מלית גבינה וזיתים (אהובה במיוחד על ילדים) – מערבבים קופסה של גבינת ריקוטה, 1/2 קובייה של גבינת פטה מפוררת גס, 1/2 כוס זיתים ירוקים מגולענים וקצוצים גס ופלפל שחור גרוס.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

מכינים את המלית:

1

קולים חצילים על אש גלויה כמה דקות מכל צד עד שהם שחומים ורכים. מצננים 15-10 דקות. מסירים את הקליפה ומניחים את בשר החציל במסננת כשעה כדי להיפטר מהנוזלים.

2

קוצצים גס את בשר החציל ומעבירים לקערה.

3

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב.

4

מעבירים את הבצל (יחד עם השמן שבו טוגן) לקערת החצילים. מוסיפים גבינת קשקבל, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים.

5

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.

ממלאים, מעצבים ואופים:

6

פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-12 רצועות ברוחב 8 סמ. חותכים כל רצועה ל-3 ריבועים, כך שמתקבלים 36 ריבועים בגודל 8 סמ. מניחים כפית מלית במרכז כל ריבוע, סוגרים למשולש ומהדקים את הקצוות היטב.

7

מניחים את הבורקס בתבניות. טורפים ביצה עם כף מים, מברישים את המפאים ומפזרים פרג או שומשום.

8

אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקס זהובים.

9

מגישים חם עם ביצים קשות, זיתים ומלפפונים. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.