שי-לי: "אני מכינה בורקס מבצק פילאס, כי הוא דק ועדין יותר מבצק עלים ולכן מפיק מאפים עם יחס בצק-מלית אופטימלי. את הבורקס האלה אני לא סוגרת בקצוות, אלא מאפשרת למלית תפוחי האדמה להציץ מעט החוצה במהלך האפייה. אלה הבורקס האהובים על בני איתמר."
החומרים טבלת מידות ומשקלות
למלית:
לציפוי:
אופן ההכנה
1
מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.
מכינים את המלית
2
מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב.
3
מעבירים את הבצל לקערה (יחד עם השמן בו טוגן). מוסיפים פירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
ממלאים, מעצבים ואופים:
4
פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-15 רצועות ברוחב 6 ס"מ. חותכים כל רצועה ל-3 מלבנים, כך שמתקבלים 45 מלבנים בגודל 6×8 ס"מ. מניחים כפית מלית לאורך הקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים לגליל קטן (אין צורך להדק את הבצק בקצוות. המלית תציץ קצת החוצה במהלך האפייה).
5
מניחים את הבורקס בתבניות כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.
6
אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקס זהובים.
7
מגישים חם עם ביצים קשות, זיתים ומלפפונים. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות