מתכון

בורקס תפוחי אדמה

מה היתרון של בצק פילאס על פני בצק עלים כשמכינים בורקס? שי לי ליפא מסבירה ומוסיפה גם מתכון

153,345 בשלנים התעניינו במתכון זה
מרץ 2016
בורקס תפוחי אדמה
בורקס תפוחי אדמה

שי-לי: "אני מכינה בורקס מבצק פילאס, כי הוא דק ועדין יותר מבצק עלים ולכן מפיק מאפים עם יחס בצק-מלית אופטימלי. את הבורקס האלה אני לא סוגרת בקצוות, אלא מאפשרת למלית תפוחי האדמה להציץ מעט החוצה במהלך האפייה. אלה הבורקס האהובים על בני איתמר."

החומרים טבלת מידות ומשקלות

למלית:

לציפוי:

אופן ההכנה

1

מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 3 תבניות בנייר אפייה.

מכינים את המלית

2

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מצננים היטב.

3

מעבירים את הבצל לקערה (יחד עם השמן בו טוגן). מוסיפים פירה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

ממלאים, מעצבים ואופים:

4

פורשים את הבצק על משטח העבודה, כשהניילון כלפי מטה. חותכים את הבצק לרוחב בעזרת סכין חדה ל-15 רצועות ברוחב 6 ס"מ. חותכים כל רצועה ל-3 מלבנים, כך שמתקבלים 45 מלבנים בגודל 6×8 ס"מ. מניחים כפית מלית לאורך הקצה הצר של כל מלבן ומגלגלים לגליל קטן (אין צורך להדק את הבצק בקצוות. המלית תציץ קצת החוצה במהלך האפייה).

5

מניחים את הבורקס בתבניות כשהתפר כלפי מטה. מברישים בביצה ומפזרים שומשום.

6

אופים בתנור החם 25-20 דקות עד שהבורקס זהובים.

7

מגישים חם עם ביצים קשות, זיתים ומלפפונים. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה מחממים כמה דקות בתנור ב-170 מעלות