מתכון

בייבי חצילים בנוסח אנדלוסי

חצילים קטנטנים חלוטים במים, חומץ ומלח, המתבשלים ברוטב עריסה אדום עם שום ושמן זית

16,920 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2015
בייבי חצילים בנוסח אנדלוסי. צילום: דניה ויינר
בייבי חצילים בנוסח אנדלוסי. צילום: דניה ויינר

סלט מיוחד בטעמו ובמראהו – חצילים קטנטנים חלוטים במים, חומץ ומלח, המתבשלים ברוטב עריסה אדום עם שום ושמן זית.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

קולפים את החצילים ומשאירים את הגבעול.

2

מחממים סיר עם ליטר מים, כף חומץ ו-1/2 כפית מלח. מוסיפים את החצילים וחולטים כ-5 דקות לריכוך.

3

מחממים שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים שום. מוסיפים עריסה, כמון, חומץ וכוס מים, ומרתיחים כ-2 דקות עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את החצילים וכוסברה ומבשלים יחד עוד כ-5 דקות. מקררים.