מתכון

ביף בורגיניון עם שפע פטריות

תבשיל חורפי קלאסי מחוזק בשפע פטריות, שמעמיקות את טעמי הבשר ומשמשות תוספת בפני עצמן

21,023 בשלנים התעניינו במתכון זה
נובמבר 2016
ביף בורגיניון עם שפע פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע
ביף בורגיניון עם שפע פטריות. צילום: דניאל לילה | סגנון: אוריה גבע

פטריות ובשר הם זיווג שהוחלט עליו בגן עדן של הפודיז. הטעמים האדמתיים, המרקם הבשרני והנגיס והמתיקות המרומזת של הפטריות הופכת תבשילים עם בשר או נתחי בשר צלויים להרבה יותר מעניינים ועשירים. הנה מתכון בניחוח חורפי, שילהיט את הלילות הקרים שבפתח: ביף בורגיניון עם שפע פטריות. חצי מהפטריות מתווספות לסיר בתחילת הבישול והטעמים שלהן נספגים ברוטב ובבשר; וחלק מתווספות רק בסוף, לבישול קצר ששומר עליהן מוצקות, כך שהן ממש מתפקדות כתוספת.

החומרים טבלת מידות ומשקלות

אופן ההכנה

1

מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד על להבה גבוהה. ממליחים ומפלפלים קוביות בשר ומטגנים 3-2 דקות מכל צד עד שצבען הופך אטום. מוציאים ושומרים בצד.

2

מוסיפים לסיר בצלי שאלוט, גזר ושורשי סלרי ופטרוזיליה ומטגנים 10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

3

מוסיפים שום, מלח ופלפל, יין, תימין, חצי מכמות הפטריות ואת הבשר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר חצי מכוסה שעתיים וחצי עד שהבשר רך מאוד (אם במהלך הבישול הנוזלים יורדים לרבע מגובהו של הבשר, מוסיפים מעט מים).

4

מוסיפים את יתר הפטריות ומבשלים 20 דקות נוספות עד שהן מתרככות.